Jazz vibra i retro detalji: Novi, originalni bar u kamenoj kući u Grožnjanu

Photo credit: Merlo De Graia

Volimo kada se po Hrvatskoj otvaraju lijepa, nova, zanimljiva mjesta, a jedno takvo nedavno je otvoreno u Istri, piše Jutranji

Točnije u divnom, umjetničkom gradiću Grožnjanu. Truba Jazz&Wine bar definitivno je dodatno obogatio ovo zanimljivo mjesto, a našu pažnju privukao je originalnim uređenjem koje je teško ne zamijetiti. Bar se nalazi u staroj kamenoj kući, a velik je 90 četvornih metara.

Vlasnik, Blaž Lesković, otkriva kako mu je želja bila spojiti umjetnost, glazbu i ugostiteljstvo u jednom mjestu i stvoriti prostor u kojem će se svi osjećati dobrodošlo i ugodno.

Umjetnost

Blaž Lesković inače je dobro poznati istarski ugostitelj koji iza sebe ima niz uspješnih projekata, od kultnog lokala Buoni Amici u Umagu, do poznatog American Bara, pa sve do novootvorene Vecie Cantine u Poreču. Kaže kako se odlučio na otvorenje ovakvog bara u Grožnjanu jer je ovdje ugostiteljska ponuda posljednjih godina malo utihnula.

Turisti su po inerciji stizali na brdo ali teško ih je bilo zadržati. Već dulji niz godina sve se vrti oko dva glavna događaja, dobro nam poznatog Jazz is Back festivala i Extempore-a, umjetničke smotre koja bi krajem ljeta okupljala sve zaljubljenike u umjetnost i privlačila zavidan broj ljudi, no Grožnjan definitivno zaslužuje i može više.

Glazbene legende

Nedostajalo je neko novo okupljalište kreativaca, glazbenika, lokalnih ljudi i svih onih koji žele, kroz cijelu godinu poslušati odličnu svirku uživo ili popiti dobru čašu vina s pogledom na Motovun. Sve je to upotpunjeno otvaranjem Truba Jazz & Wine Bara.

Za uređenje je bio zadužen Život Design iz Rijeke. Interijer je zamišljen kao moderno mjesto koje ipak vidljivo njeguje tradiciju i arhitekturu Grožnjana. Spoj suvremenog i tradicionalnog začinjuje romantična rasvjeta i zelenilo ali i upečatljivi glazbeni prostorni elementi. Tako je u gornjem dijelu prostora do kojeg se dolazi stepenicama mural umjetnika Mirona Milića, klavir, kontrabas i trube te jazz legende Mary Lou Williams, Art Blakey, Dave Holland i Melba Liston. U donjem dijelu prostora sve vrvi, pak, od lokalnih detalja, prostor je okružen instrumentima, vinilima i raznim retro glazbenim detaljima. U drugoj prostoriji gosti će se susresti s efektnim fotografijama legendarnih glazbenika i stići na predivnu terasu s pogledom prema Motovunu.

Inače, u cijelom prostoru prevladavaju prirodni materijali (puno drvo), a od kolorita zelene i zlatne nijanse. U svakom slučaju, Truba Jazz&Wine bar svakako je mjesto koje morate posjetiti ako vas put nanese u Grožnjan, piše Jutarnji

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide