Jedan vozio pod utjecajem alkohola, a drugi jurio Ipsilonom

Photo credit: PU Istarska

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja stradavanja 

U dane vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano 28 prometnih nesreća, od čega 14 prometnih nesreća u kojoj je bilo ozlijeđenih osoba i 14 prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. U prometnim nesrećama stradalo je 16 osoba, od čega su tri osobe teško, a 13 lakše ozlijeđene. Alkohol je kao uzrok evidentiran u pet prometnih nesreća.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 678 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 10 vozila. Utvrđeno je 381 prekršaj, od kojih izdvaja PU Istarska:

nepropisna brzina – 90 prekršaja,
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 91 prekršaja,
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja,
odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola ili droga – 2 prekršaja,
upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 5 prekršaja,
upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom – 1 prekršaj,
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 45 prekršaja,
neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 10 prekršaja
ostali prekršaji – 120 prekršaja

Prometna pulska policija je 14. srpnja oko 2,40 sati u Peroju zaustavila 66-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.66 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je izrekao novčanu kazna u iznosu od 1.390 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju, 16. srpnja oko 10.35 sati, prometna je policija na autocesti A9 zaustavila 38-godišnjeg austrijskog državljanina koji je upravljao automobilom, austrijske registracijske oznake, iz smjera Kanfanara prema Baderni, brzinom od 191 km/h (171 km/h umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 %), na mjestu gdje je brzina ograničena na 100 km/h. Zbog počinjenih prekršaja nadležni je sud austrijskom državljaninu izrekao novčanu kazna u iznosu od 660 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide