Jedna istarska općina nudi mladim obiteljima građevinsko zemljište po povoljnim uvjetima

Jedna istarska općina nudi mladim obiteljima građevinsko zemljište po povoljnim uvjetima

Općina Sv. Nedelja poduzela je korake za demografsku obnovu kroz donošenje IX Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja. Ovim izmjenama dobiveno je 13.248 četvornih metara građevinskog zemljišta u Sv. Martinu, koje će se po povoljnim uvjetima davati mladim obiteljima. Cilj je pružiti poticaj za rast populacije mladih obitelji u općini.

Općinsko vijeće Sv. Nedelje raspravljalo je o drugim temama koje utječu na život zajednice. Rasprave su odražavale težnju za poboljšanjem životnih uvjeta svojih stanovnika kroz različite pristupe, od demografske obnove do unaprjeđenja lokalnih događanja i infrastrukture.

Ranije smo svjedočili da su i druge općine ili gradovi u Istri nudili mladim obiteljima građevinsko zemljište pod povoljnim uvjetima. Primjer Općine Sv. Nedelja, koji izdvajamo kao posebno hvalevrijedan, mogao bi poslužiti kao poticaj ostalim lokalnim vlastima da poduzmu slične mjere. Ovaj pristup ne samo da poboljšava životne uvjete stanovnika, već i potiče demografsku obnovu te jača lokalnu zajednicu kroz različite pristupe. S obzirom na pozitivne ishode koje takve inicijative donose, nadamo se da će više općina i gradova u Istri, ali i šire, razmotriti slične programe za potporu mladim obiteljima, pridonoseći time boljoj budućnosti svojih zajednica.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide