Još je jedna osoba prevarena prilikom najma apartmana

Pogledajte što je smislio štedljivi brački iznajmljivač
Photo Credit: Iznajmljvači.hr

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj kako ne bi postali žrtve prijevare.

 

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare, u kojem je 68-godišnja hrvatska državljanka oštećena za više stotina eura, javlja PU Istarska.

Policija je zaprimila prijavu da je 68-godišnjakinja krajem svibnja ove godine, prilikom traganja za smještajem, na jednom internetskom oglasniku pronašla apartman u Rovinju. Nakon toga je nepoznatoj osobi uplatila više stotina eura, no dolaskom na adresu utvrdila je da se tamo nalazi drugi apartman u vlasništvu druge osobe tako da je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide