JVP Umag u protekloj godini intervenirao više od 1.000 puta

JVP Umag u protekloj godini intervenirao više od 1.000 puta

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Umag, Bojan Štokovac, podnio je bujskom Gradskom vijeću izvještaj o radu. 

– 2020. je bila kao i za svih, tako i za JVP Umag, izuzetno teška. Imali smo više od 1.000 intervencija. Usporedbe radi, vatrogasna postrojba Kopar i Pula imaju daleko veći broj djelatnika, a broj intervencija im se kreće između 900 i 1000, istaknuo je Štokovac.

Uslijedila je prezentacija statističkih podataka o intervencijama, gdje je evidentirano 25 požara otvorenog prostora, 24 požara objekta, 7 požara osobnih vozila, 99 ostalih požara i intervencija, 17 tehničkih intervencija u prometu i 747 ostalih tehničkih intervencija (ispumpavanje, piljenje grana, oslobađanje prometnica, spašavanja i ostalo).

Ujedno, zbog potresa koje je pogodilo središnju Hrvatsku, djelatnici JVP-a su otišli u navedena područja pružati pomoć, gdje su imali čak 107 intervencija.

U protekloj godini je ukupno potrošeno 483.000 litara vode, 30 kg praha, 100 litara pjenila.

– Vatrogasci se bave sve manje požarima, a sve više ostalim intervencijama. To je zato što ljudi sve više paze i sve više su osviješteni po pitanju požara. To potvrđuje i 3.561 dozvola za loženje u otvorenom prostoru, koja je zatražena od strane građana u 2020., spomenuo je zapovjednik. Osim raznih intervencija, protekle godine održane su i razne edukacije. Bilo je i onih po pitanju potresa.

– Mi smo u zoni sigurnoj od potresa, ali moramo biti u svakom trenutku spremni pomoći, naglasio je Štokovac.

Raspravljalo se o novom sjedištu DVD-a, u kojemu će, kada bude moguće biti i dežurstvo JVP-a.

Uslijedile su i pohvale bujskom DVD-u, s kojim postoji jako dobra suradnja od strane JVP Umag, budući da članovi navedenog dobrovoljnog društva uvijek promptno i profesionalno reagiraju, čim se ukaže potreba.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide