Kod Novigrada u moru nađena brodica nestalih ribara. Njih i dalje traže

Photo credit: MUP

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc potvrdlia je danas novinarima kako je jutros na dubini mora od 27.7 metara, deset nautičkih milja od Novigrada, pronađena brodica nestalih ribara, ali nažalost nisu pronađeni ribari. 

“Obistinila su se naša nagađanja. Ono što se pretpostavljalo da se na dnu mora nalazi je ipak brodica nestalih ribara. Nakon pronalaska brodice ronioci specijalne policije pretražili su cijelo područje, međutim nisu pronašli ribare”, rekla je Brenko Škerjanc dodavši kako se nastavlja potraga, prenosi Index.

Nestali u utorak popodne
Dvojica ribara iz Umaga nestala su u utorak poslijepodne u istarskom akvatoriju te je odmah pokrenuta opširna potraga. Po njenim riječima, brodica koja je pronađena je od plastike i u relativno dobrom stanju, a istraga koja će se po završetku potrage pokrenuti utvrdit će razloge njenog potonuća.

“Mi se i nadalje nadamo da ćemo pronaći nestale ribare. Morate znati kako su na tom području velike struje, ali ne gubimo nadu”, poručila je lučka kapetanica.

Vlasnik bio na brodici u trenutku nezgode
Govoreći o proceduri vađenja brodice, naglasila je kako najprije trebaju dobiti nalog vlasnika brodice za vađenje, ali s obzirom na to da je vlasnik bio na brodici u trenutku nezgode, utvrdit će se daljnja procedura.

“Tijekom potrage korišten je i podvodni dron koji je spušten u more na dubinu od 27.7 metara jer je jučer more bilo mutno i riskantno za ronioce. Dron je utvrdio da je situacija danas bolja, a samim time i vidljivost, što je bio znak da se ronioci mogu spustiti na tu dubinu gdje su i pronašli brodicu”, rekla je Brenko Škerjanc.

Ponovila je kako u akciji sudjeluju dva plovila pulske Lučke kapetanije te po jedan brod Lučke kapetanije Rijeka i Obalne straže.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide