Kozlevac: U Istri je umrlo 359 zaraženih osoba, medicinsko osoblje na rubu

Photo Credit: Canva

“Samo od 1. rujna do današnjeg dana u Istri su od covida ili s covidom umrle 154 osobe, a u posljednjih četrdeset dana, odnosno od 1. prosinca, od covida je umrlo više od stotinu ljudi, što je zabrinjavajući podatak”, izjavio je Hini načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Istaknuo je da je od početka pandemije u Istri umrlo ukupno 359 zaraženih osoba. Iznio je i podatak da se prvom dozom cjepiva u Istri cijepilo nešto više od 68 posto populacije, drugom dozom oko 65 posto, a trećom, tzv. booster dozom cijepila se jedna trećina populacije koja je do sada bila cijepljena drugom dozom.

Posljednja dva mjeseca u pulskoj Općoj bolnici konstantno je hospitalizirano između 70 i 80 oboljelih, a ravnateljica bolnice Irena Hrstić ustvrdila je da su medicinski radnici na rubu snaga i rade “izvan fizioloških okvira”.

“Ovakav kontinuitet broja novooboljelih, koji traje već dvije godine, donio nam je stanje kronične iscrpljenosti. Još prije nekog vremena reducirani su operativni zahvati, a u obradu idu samo hitni slučajevi, s obzirom da su anesteziolozi angažirani u COVID odjelu”, upozorila je, javlja Hina.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide