Kuhar iz Beograda koji radi u Istri oduševljen uvjetima

Novi koncept u Novigradu: Gosti hotela uče kuhati s kuharom
Photo credit: Canva

– Papirologiju smo brzo završili, prijavljen sam, ide mi staž, a cijela plaća leže na račun. Imam obezbjeđen odličan smještaj i dva obroka u restoranu. Uslovi su u svakom smislu mnogo bolji nego u Srbiji, a skoro sve moje kolege ovdje su već sedam-osam sezona. Planiram da ostanem ovdje što duže, možda čak i nekoliko godina, kaže kuhar iz Beograda Vanja Buđevac, koji ovog ljeta radi u Fažani, piše Nikola Kojić za N1

Sugovornik N1 priznaje da je prije dolaska bio skeptičan po pitanju rada u Hrvatskoj.

„Imam prijatelja iz Pule, pa sam s njim obavio jedan razgovor, pitajući ga šta mogu da očekujem, kako treba da se ponašam kad dođem i slično. Rekao mi je da Istrani vole Srbe, da su veoma prijateljski nastrojeni prema nama i da ne treba ni o čemu da brinem“, opisuje momenat koji je uticao na njegovu odluku.

Kako kaže, ubrzo se i sam uvjerio u to koliko su Fažanci prijatni i gostoljubivi.

„Vole naše djevojke, obožavaju naš akcenat, kažu nam ‘vi, Beograđani, je*eno pričate‘. Svi su jako ljubazni prema nama, čak i više od toga“, priča nam Vanja. Vanja je prvi put u Fažani, a u konobi Korta počeo je raditi početkom maja.

„U kuhinji su mahom zaposleni ljudi iz Srbije, uglavnom iz Beograda, a ima i Makedonaca. Koliko čujem, slično je i u drugim restoranima ne samo u Fažani već i u čitavoj Istri, u kojoj je najveći broj sezonskih radnika u ugostiteljstvu iz Srbije“, navodi ovaj Beograđanin, javlja N1.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide