Luka Rossi novi je predsjednik Vinistre

Photo credit: Luka Rossi/Foto: Vinistra

Novi predsjednik Vinistre Luka Rossi izabran je na mandat od četiri godine na jučerašnjoj skupštini Vinistre. Nakon dvaju iznimno uspješnih mandata, Nikola Benvenuti odlučio se povući s mjesta čelnog čovjeka najpoznatije istarske udruge, no kao član novoga Nadzornog odbora ostaje u njezinu čelništvu. 

Luka Rossi bio je jedini kandidat za predsjednika, Nikola Benvenuti predstavio ga je članovima kao iznimno radišnog, ozbiljnog i perspektivnog vinara iz jedne od najstarijih istarskih vinarskih obitelji, koji s još dvojicom braće vodi vinariju u malom selu Bajkini pored Vižinade, donosi Privredni.

“Smjenom generacija dolazi i nova pozitivna energija i otvaraju se vrata novim trendovima. Čestitam novoizabranom predsjedniku i želim mu mnogo uspjeha, a ovim putem želio bih zahvaliti svim članovima Vinistre na podršci i suradnji u proteklih osam godina. Napravili smo velik posao i uvjeren sam da ćemo u istom smjeru i nastaviti. Tajna je našeg uspjeha u zajedništvu i dok budemo nastupali i dalje tako, uspjeh neće izostati”, poručio je Benvenuti.

Rossi je prošle godine bio kandidat za najboljega hrvatskog poljoprivrednika. Iako radi i u vinogradu i u podrumu, u obiteljskoj vinariji zadužen je za promociju i prodaju, pa članovi Vinistre od mladog vinara upravo na području marketinga i promocije očekuju najviše.

“Želio bih zahvaliti članovima Vinistre na ukazanom povjerenju. Svjestan sam činjenice da na meni leži velika odgovornost i spreman sam se uloviti ukoštac sa svim izazovima koje ova funkcija nosi. Vinistra je kao udruga iznimno kvalitetno posložena, leži na dobrim temeljima, ima jasno razrađenu strategiju i vjerujem kako ćemo uspjeti realizirati sve zadane ciljeve”, istaknuo je novi predsjednik.

Na izbornoj skupštini uz Nikolu Benvenutija i Luku Rossija u novi Nadzorni odbor vinari su odabrali Josipa Barišića, Marka Krstačića, Ivana Damjanića, Laru Zgrablić, Davida Deklića, Ivicu Matoševića i Gianfranca Kozlovića, a direktor Vinistre sljedeće četiri godine ostaje Ivan Marić.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide