Mileva iz Pule je operirana: Dobila je dobila bubreg i jetru!

Photo credit: Canva

Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor.

Teško bolesna Mileva Simetić Saliji (26), mlada majka iz Pule o kojoj je 24 sata prvi pisao, uspješno je operirana u KBC-u Zagreb, piše 24sata.

Primila i skupu injekciju
Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor.

Operacija trajala više od osam sati
Podsjetimo, hrabra majka dječačića Luana koji ima tek nekoliko mjeseci, boluje od hiperoksalurije tipa 1. nasljedne bolesti zbog koje su joj se stvarali kamenci koji su onemogućili pravilan rad bubrega i drugih organa. Polako se gasila.

Oticali su joj udovi i stvarale su joj se rane po tijelu. Ženica od svojih 40 kilograma na koncu nije mogla više hodati a ni držati u naručju svoje dijete.

Vapaj mlade majke: Samo da čujem sina da mi govori ‘mama’
Onemoćala je od bolesti i bolova. U početku nije niti bila hrvatska državljanka iako je udana za Puljanina, te zbog toga nije mogla doći na listu za transoplataciju organa. U manje od mjesec dana, nakon naše objave priče, Mileva je dobila državljanstvo, stavljena je na listu za transplataciju i na koncu uspješno transplatirana u KBC-u Zagreb.

Još za našeg zadnjeg razgovora uputila vapaj da se boji da neće izdržati dok injekcija ne stigne do nje da joj pomogne dok ne dođe do transplatacije. Priča je dobila sretan kraj.

Kako doznajemo, trenutno se nalazi na intenzivnom odjelu, a operacija u kojoj je sudjelovalo više od dvadeset zdravstvenih djelatnika trajala više od 8 sati.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide