Mjere restrikcija korištenja pitke vode ostaju na snazi

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održana treća sjednica Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji, na čelu sa županom Borisom Miletićem. 

„Postojeće mjere korištenja pitke vode ostaju na snazi barem još narednih tjedan dana. Naime, u proteklom tjednu padaline koje su bile na području Istre nisu značajno utjecale na hidrološku situaciju. Od samog početka rekli smo koji nam je osnovni cilj, a to je omogućiti našim građanima i turistima korištenje pitke vode, a mjere koje smo donijeli pokazale su rezultate i smanjenje potrošnje vode je vidljivo. Želimo vjerovati da ćemo ovim odgovornim ponašanjem uspjeti izdržati ljetne mjesece bez dodatnih restriktivnih mjera“, kazao je župan i dodao:

„Prema najavama meteorologa, dolazi nam još jedan toplinski val koji će zasigurno utjecati na veću potrošnju vode. Temeljem razgovora s direktorima vodovoda u Istarskoj županiji, stanje akumulacije Butoniga je u principu u istom omjeru ili nešto slabiji u odnosu na protekli tjedan. Koristim priliku zahvaliti se svim građanima i poslovnim subjektima na odgovornom pristupu pa želim ponovno uputiti apel da svi zajedno budemo odgovorni i racionalni u korištenju pitke vode. Nažalost, predviđanja u narednih mjesec do dva dana ne daju velik optimizam da će nam stići veća količina padalina koja bi mogla promijeniti aktualnu situaciju, već možemo očekivati samo sporadične pljuskove“.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide