Na Oleumu Olivarumu proglašena najbolja maslinova ulja

Na Oleumu Olivarumu proglašena najbolja maslinova ulja

Krasica se ovog vikenda pretvorila u središte ljubitelja maslinovog ulja, prema informacijama koje navodi NasaBujstina.com. U restoranu Stara škola održana je 27. manifestacija Oleum Olivarum, gdje su podijeljena priznanja najboljim proizvođačima maslinovog ulja. U uvodnom govoru, važnost manifestacije istaknuli su Valter Bassanese, gradonačelnik Fabrizio Vižintin i Ezio Pinzan, naglašavajući status istarskog maslinovog ulja kao najboljeg na svijetu već osmu godinu zaredom.

Na događaju je Damir Buntić, voditelj panela senzornih analitičara udruge Olea Šibenik, detaljno opisao proces ocjenjivanja i kriterije kvalitete. Od 46 uzoraka, dodijeljeno je 25 zlatnih, 10 srebrnih i 5 brončanih odličja, a posebno su se istaknuli OPG Željko Bubičić iz Dračevca i OPG Lupić iz Bala.

Događaj je zaključen druženjem i degustacijom lokalnih specijaliteta uz muziku uživo, čime je dodatno obogaćena atmosfera i stvoreno nezaboravno iskustvo za sve prisutne. Ova manifestacija ne samo da potvrđuje visoku kvalitetu istarskih ulja, već i njeguje tradiciju i promiče kulturu maslinarstva.

Izvor: NasaBujstina.com

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide