Najavljeni Festivali zavičajnosti za vrtiće i škole

Najavljeni Festivali zavičajnosti za vrtiće i škole
Photo Credit: IŽ

Na konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, najavljeni su Festivali zavičajnosti za predškolske ustanove te osnovne i srednje škole Istarske županije, stoji na stranicama

Prema riječima pročelnika Torbice ove je godine odlučeno da se sva tri Festivala zavičajnosti, odnosno onaj za predškolske ustanove, te srednje i osnovne škole, održe u jednom tjednu, tzv. Tjednu zavičajnosti. Pročelnik se osvrnuo i na Priručnik za zavičajnu nastavu, koji je napisan, a kako je najavio, tijekom 2023. godine, u planu je prijevod, tiskanje i objava u digitalnom obliku.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč bit će domaćin 6. Festivalu zavičajnosti za srednje škole, koji će se održati u utorak, 24. svibnja, uz sudjelovanje 23 srednje škole Istarske županije.

Ovogodišnji projekt Implementacije zavičajnosti u kurikulum predškolskih ustanova Istarske županije pod nazivom „Istra u očima djece – istražiti, upoznati, razumjeti i zavoljeti zavičaj“ održat će se u četvrtak, 26. svibnja u Pazinu i sedam okolnih općina središnje Istre.

Festivali zavičajnosti su organizirani kao jednodnevna događanja posebno za vrtiće, osnovne i srednje škole i uvijek se održavaju u drugim školam domaćinima i u različitim mjestima. Neka od mjesta domaćina su: Medulin, Poreč, Pula, Buje, Umag, Pazin, Buzet….. a želja je premrežiti Istru.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide