Napreduju radovi na tržnici u Umagu

Napreduju radovi na tržnici u Umagu
Foto: Milivoj Mijošek, ilustracija Eurostar

istarski.hr piše:

Napreduju radovi na tržnici u Umagu. Pogledajte kako će izgledati

U tijeku su radovi na izgradnji nove, suvremene i ekološki usmjerene zelene tržnice u Umagu.

Početak realizacije ovog projekta počeo je koncem 2023. godine, a bude li sve teklo po planu, nova bi tržnica trebala biti podignuta do polovice 2024., kada će stanovnici Umaga i njihovi gosti moći uživati u novouređenom srcu grada te kupovati lokalno voće i povrće, kao i domaće proizvode.

Riječ je o strateškoj investiciji teškoj 3,2 milijuna eura kojom će Umag dobiti novu, suvremenu tržnicu, što će znatno utjecati na atraktivnost samog centra grada, a ujedno će potaknuti razvoj ruralnog turizma, napominju iz umaške gradske uprave.


Sam će izgled centra grada s novom tržnicom biti znatno promijenjen, a funkcionalnost će se podići na višu razinu.

Nova će se gradska tržnica nalaziti na istoj lokaciji kao i dosadašnja, u samom centru grada, na parceli koja se prostire na 2.247 četvornih metara. Bit će natkrivena te time zaštićena, čime će biti zadovoljeni kvalitetniji uvjeti izlaganja i prodaje proizvoda, a lokalni će poljoprivrednici dobiti bolje uvjete plasmana svojih proizvoda, veći povrat uloženog rada, kao i dodatni poticaj za daljnji rad.

Tržnica će se sastojati od natkrivenog otvorenog prostora s prodajnim stolovima te zatvorenim prodajnim punktovima raspoređenim po obodu čestice. Na krovu tržnice će se izgraditi fotonaponska elektrana, čime će se osigurati električna energija za potrebe same tržnice. Rekonstrukcija uključuje i uređenje partera te sadnju zelenila po rubovima, a predviđena su i dva mala ugostiteljska lokala.

Izvor: istarski.hr

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide