Naziru se konture nove umaške tržnice, slijedi najzahtjevnija faza izgradnje

Naziru se konture nove umaške tržnice
Foto: Glas Istre, Zvonimir Guzić

Radovi idu po planu

Glas Istre javlja da radovi na izgradnji nove umaške tržnice idu po planu i da se već naziru konture budućeg objekata. Pred izvođačima je najzahtjevnija faza gradnje, postavljanje krovne konstrukcije čiji raspon iznosi nešto manje od 40 metara.

Građani su danas bili obaviješteni o zatvaranju ulica Dante Alighierija i Trgovačke u neposrednoj blizini gradilišta zbog dopremanja, istovara i montaže LLD krovnih nosača sa autodizalicom. Međutim, do spomenutog transporta nije došlo, a kako su nas obavijestili na gradilištu sve je prolongirano za utorak, jer su nosači na putu iz Austrije zbog administrativnih problema zapeli u Sloveniji, tako da će cijeli postupak zatvaranja spomenutih ulica biti ponovljen.

Stupovi nosača su spremni, a rubni zidovi daju naslutiti veličinu novog objekta, kad se kroz koji dan montira krovna konstrukcija vizura tržnice će dobiti svoj završni izgled, a preostati će urediti unutrašnjost i vanjštinu novog zdanja.

Realizacija projekta nove tržnice počela je krajem prošle godine, a trebala bi biti gotova tokom ljetnih mjeseci. Ova strateška investicija teška je oko 3,2 milijuna eura, a prostire se na nešto više od dvije tisuće kvadratnih metara.

Tržnica će se sastojati od natkrivenog središnjeg otvorenog prostora s prodajnim stolovima, te zatvorenim prodajnim punktovima raspoređenim po rubnim dijelovima. Na samom krovu biti će izgrađena i fotonaponska elektrana čime bi se trebala osigurati električna energija za potrebe same tržnice.

Za to vrijeme na lokaciji iza Talijanske osnovne škole “Galileo Galilei” gdje je privremeno zaživjela izmještena tržnica nema neke veće gužve, premda su se građani već privikli na zamjensku poziciju. U svakom slučaju svi jedva čekaju novi objekt i povratak na staro mjesto uz nadu zakupaca da cijene najamnine neće biti previsoke.

Izvor: Glas Istre

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide