Nemaju APN, ali imaju svoj natječaj: Bale prodaje parcele građevinskog zemljišta po jednu kunu

Photo credit: Canva

Dok država stambeno pitanje rješava APN-om, općina Bale ima svoj natječaj. Kreće novi krug prodaje parcela građevinskog zemljišta po jednu kunu. Uvjeti su sve rigorozniji, a interes je sve veći. 

Bale nude nove 23 parcele po kunu. Neven je svoju obiteljsku kuću sagradio prije tri i pol godine, i to na općinskom zemljištu koje je platio tek kunu! Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

“Odmah u startu uštedjeli smo puno novca, koji smo, naravno, dalje ulagali u objekt”, rekao je Neven Špiranac iz mjesta Bale. Da nije bilo tog vjetra u leđa, pitanje je, kaže, bi li danas ovdje bio njegov dom.

Njegov otac, kaže, sretan je. Oba sina imaju svoj krov nad glavom. Da nije bilo ove prilike, i oni bi bili primorani, kao mnogi, živjeti na nekoj stranoj adresi.

“Da nema toga, mislim da bi kod nas u Balama bilo pola omladine manje, čak i više, svi bi išli trbuhom za kruhom”, rekao je Zdravko Špiranac iz Bala.

A sada je cijela lista onih koji bi se skućili baš ovdje.

Njih 23 uskoro će imati tu priliku. Novi natječaj u Balama za parcelu po kunu počinje za dva tjedna. Navala je velika. Za jednu parcelu od 250 kvadrata borit će se 10 obitelji.

“Bodovanje ide po stručnoj spremi, po broju djece, jeste li Baljani ili ne, to isto nosi neke bodove i zbir toga dovodi do odabira obitelji koje će se nastaniti”, rekao je Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Bale.

Zasad je na listi zainteresiranih više od polovice onih koji bi se u Bale – doselili.

U Balama mjesta u vrtiću nakon dugo vremena nema. Iako se vrtić proširio prije dvije godine i otvorila se jaslička skupina – Bubamare i Balotice pucaju po šavu.

Slatke su to brige, kaže nam ravnateljica vrtića. Kad je počela raditi, ovdje je bilo tek četvero djece i bilo je pitanje hoće li vrtić uopće opstati. No, i za to ima rješenje, kažu u Balama. Počelo se projektirati, a uskoro će se i graditi novi vrtić.

Natječaj još nije ni počeo, a na listi zainteresiranih je čak 200 obitelji. Ovo je najveći broj parcela koje će se u Balama dodijeliti, odnosno prodati za jednu kunu odjednom. Građevinskog zemljišta ovdje je sve manje, općina ga inače prodaje po 170 eura po četvornom metru, a privatne osobe i puno skuplje.

Irena Kremenčić Baričević i njezina obitelj na taj su način sagradile svoju obiteljsku kuću u Balama.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide