Nove investicije u infrastrukturu naselja Bašanija

U umaškom naselju Bašanija u promet su puštene interne prometnice koje u cijelosti omogućuju novu komunikaciju na tom području, kao i spoj na županijsku cestu Umag-Savudrija, što uvelike utječe na povećanu razinu sigurnosti i povezanosti unutar i van naselja. 

Investicija ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna obuhvaća niz radova. Tako je u južnom dijelu Bašanije, koji graniči s osnovnom školom i vrtićem, izgrađeno novo parkiralište. U navedenom dijelu naselja izgrađena je kanalizacija, oborinska kanalizacija, postavljena nova ekološka, led javna rasvjeta te elektronička komunikacijska infrastruktura. Osim navedenog, izgrađena je i vodovodna infrastruktura. Dovršenim radovima postavljeni su novi moderni standardi izgradnje prometnica u naseljima koji omogućuju nesmetani promet, prometnu sigurnost, kao i zaštitu od poplava, stoji u priopćenju.

Standard postignut izgradnjom novih prometnica u budućnosti će se primijeniti na cijelom području naselja Bašanija, što će uvelike utjecati na povećanje kvalitete kretanja i života na području cijelog naselja.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide