Novigrad: Dodjela nagrada i priznanja za najuređenije okućnice i poslovne prostore

Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova tradicionalno je i ove godine u okviru obilježavanja Dana grada i gradskog zaštitnika sv. Pelagija nagradila najuređenije okućnice i balkone te najuređenije poslovne prostore u tri kategorije. Priznanja i novčane nagrade uručili su im zamjenica gradonačelnika Vivijana Fakin te direktorica TZG-a Vesna Ferenac.

Novčanim iznosom od 1.500 kuna za najuređeniju okućnicu nagrađena je Fumica Živulić. Drugo mjesto i 1.000 kuna osvojio je Željko Andrić, a treće mjesto i 500 kuna Eleonora Kotiga Vaš. Svi ostali sugrađani, čije je objekte sredinom srpnja obišlo i ocijenilo tročlano povjerenstvo, dobili su priznanja u znak zahvale za sudjelovanje.


Povjerenstvo u sastavu Anđelka Ičin Zugan, Zrinka Kovačević i Miranda Legović imalo je pune ruke ugodnog posla i zbog ocjenjivanja novigradskih restorana, barova i trgovina jer se od prošle godine nagrađuju i poslovni prostori na području Novigrada.


U kategoriji restorana najboljim je proglašen „Konoba Nino“, ugostiteljski objekt s dugom obiteljskom tradicijom i ugodnim ambijentom u zelenilu, smješten na samom izlasku, odnosno ulasku u Novigrad. U kategoriji barova, najviše bodova od komisije dobio je „Amore“, gotovo pa dizajnerski lokal na obali centra grada odakle se u večernjim satima uživa u pogledu na nezaboravne zalaske sunca. A obiteljska trgovina „Angles“ u starogradskoj jezgri grada, koja već dugi niz godina nudi proizvode lokalnih proizvođača, poput suvenira, prirodne kozmetike i pića, u kategoriji trgovina ocijenjena je kao najljepše uređena trgovina. Ovim poslovnim subjektima uručena su posebna priznanja i novčana nagrada od 1.000 kuna.


„Ovim tradicionalnim novigradskim izborom iskazuje se zahvala građanima i poslovnim subjektima čiji objekti i način na koji su uređeni i održavani doprinose lijepom izgledu Novigrada te imidžu čistog i šarmantnog mjesta s uređenim zelenim površinama i mnogo cvijeća, što gosti grada često ističu kao jednu od mnogih pozitivnih strana boravka u Novigradu. Za sljedeću godinu, najavljujemo da će i susjedi, prijatelji ili druge osobe moći prijaviti okućnice i balkone za koje smatraju da su vrijedni prijave.“ – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada – Cittanova Vesna Ferenac te svima čestitala na trudu i marljivom radu.


Zamjenica gradonačelnika Novigrada Vivijana Fakin zahvalila se svima koji uspijevaju održavati uredno i ukusno uređene okućnice, balkone i poslovne prostore u vrijeme izrazite suše i redukcije vode. Pritom je pozvala i druge sugrađane da se iduće godine prijave jer, tvrdi, na području Novigrada ima mnogo više okućnica i balkona vrijednih divljenja nego broja prijava koje se zaprimaju svake godine krajem lipnja. „Nemojte biti skromni ako znate da činite dobre stvari za naš grad.“ – naglasila je Fakin.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide