Glavni naslov

Novoizabrana zamjenica župana Jessica Acquavita stupila na dužnost
Foto credit: Istarska županija

U prostorijama Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije, u Rovinju, danas je upriličena primopredaja dužnosti za zamjenicu župana iz redova talijanske nacionalne zajednice. Na lokalnim izborima 16. svibnja, na to je mjesto izabrana Jessica Acquavita, a primopredaji su prisustvovali i njezina prethodnica Giuseppina Rajko, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i v.d. pročelnice za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel, stoji na stranicama Istarske županije

– S velikom čašću, ali prije svega s dubokim osjećajem odgovornosti, službeno započinjem mandat zamjenice istarskog župana iz redova talijanske nacionalne zajednice. Zahvaljujem Giuseppini Rajko koja je u protekla dva mandata vršila ovu važnu dužnost, te je doprinijela realizaciji brojnih projekata. Istra je kao regija specifična i posebna, a zaslugu za to svakako ima i naša zajednica, koja je prisutna na ovome prostoru. Istarska županija je od samog početka cijenila ovu dragocjenu komponentu, a moja će zadaća biti nastaviti naporno raditi kako bismo učinili vrijednim svoje prisustvo i našu autohtonost, poručila je nova zamjenica župana Jessica Acquavita.

Giuseppina Rajko zahvalila se bivšem županu Valteru Flegu i aktualnom obnašatelju dužnosti župana Fabriziju Radinu na izvrsnoj suradnji i na osjetljivosti prema Zajednici Talijana.

– Zahvalna sam svim predstavnicima talijanske nacionalne zajednice i svim osobama s kojima sam u proteklom razdoblju imala prilike surađivati, a posebno predsjednicima talijanskih zajednica na izvrsnoj suradnji i prijateljstvu. Ostajem i dalje na raspolaganju svojim sunarodnjacima, a moja buduća zalaganja će i dalje biti usmjerena na njih. Koristim priliku da novoizabranoj zamjenici župana iz redova talijanske nacionalne zajednice Jessici Acquavita zaželim puno uspjeha u radu, rekla je Rajko.

Prisutnima se obratio i pročelnik Kabineta župana koji se, u ime župana Fabrizija Radina i Istarske županije, zahvalio Rajko na osmogodišnjem radu i doprinosu. Istaknuo je i kako su zamjenice župana Giuseppina Rajko i Sandra Ćakić Kuhar, kako sa županom Valterom Flegom, tako i s njegovim nasljednikom Fabrizijom Radinom, činile jako dobar tim.

– Talijanska nacionalna zajednica je neodvojivi dio povijesti i identiteta ovog područja te se u dosadašnjem razdoblju radilo na općenitom jačanju njezine kulture, jezika i ostalih posebnosti koje obogaćuju našu regiju. Istarska županija je uvijek bila primjer multikulturalnosti i njegovanja različitosti, koje zajedno čine naš regionalni identitet, istaknuo je Glušac zaželjevši puno uspjeha u radu novoj zamjenici župana.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide