Novosti iz PU Istarske

ilustracija

Nemojte odavati podatke s bankovne kartice nepoznatim osobama

Muškarcu je sa računa skinuto više stotina eura

Pulska policija zaprimila je prijavu računalne prijevare čija je žrtva bio 48-godišnjak.

Naime, muškarac je 6. travnja na mobitel zaprimio SMS poruku u kojoj je pisalo da nešto nije u redu s njegovom debitnom karticom te da provjeri svoje podatke u roku 12 sati putem poveznice koja je stajala u nastavku poruke. Biranjem poveznice, otvorila mu se navodna stranica banke na kojoj je upisao svoj telefonski broj, broj kartice, rok trajanja kartice i CVV broj s kartice, da bi idućeg dana shvatio da mu je sa računa skinuto više stotina eura. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti prijevare.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Isključen iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Muškarac je novčano kažnjen, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije

Rovinjska policija je jučer oko 22,50 sati u Ulici Braće Božića u Rovinju prilikom kontrole prometa zaustavila teretni automobil, zagrebačke registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola od 1,31 promila upravljao 55-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa te smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide