Novosti iz PU istarske

Novosti iz PU Istarske

Prouzročio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

Porečka je policija prekršajno sankcionirala vozača koji je pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću, pa pobjegao.

Prometna nesreća se dogodila 6. svibnja oko 12,10 sati kada je 41-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Poreča prema Taru. Vozač je u jednom trenutku započeo pretjecati kolonu vozila te je izgubio nadzor nad automobilom i udario u automobil kojim je ispred njega upravljao 35-godišnji državljanin Kosova. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću 41-godišnjak se nije zaustavio kako bi razmijenio podatke s osobom kojoj je oštetio automobil, već se udaljio.

Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača te je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila. Isključen je iz prometa te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Pripazite na romantične prijevare!

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje


Labinska policija istražuje slučaj prijevare 60-godišnje žene koja je oštećena za više stotina eura.

Žena je polovicom travnja putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao general američke vojske te se neko vrijeme s njim dopisivala. Kad je muškarac zadobio njezino povjerenje, zatražio ju je da mu uplati novac, kako bi mogao poslati svoje stvari na njezinu adresu. Nakon što je zatražio da mu uplati još nekoliko tisuća eura, žena je posumnjala da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje. Više savjeta o tome kako spriječiti romantične prijevare, možete saznati na LETKU.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide