Novosti iz PU Istarske

Novosti iz PU Istarske
Ilustracija: Eurostar

Policijski službenici donirali slikovnice za Down syndrom Centar Pula

Važno je obilježavati Svjetski dan osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom – poručio je načelnik policijske uprave

Uoči Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom, koji se obilježava 21. ožujka, policijski službenici posjetili su jučer Down syndrom Centar Pula i korisnicima centra donirali slikovnice koje su prikupili.

Naime, prije mjesec dana Down syndrom Centar Pula objavio je kako su knjige najbolji prijatelj djece te da su u potrazi za slikovnicama za svoj Babyroom. Slikovnice su počeli donirati brojni Puljani, a akciji se odazvala i Policijska uprava istarska, kojoj se pridružila i udruga ”Naš san njihov osmjeh”.

”Policijski službenici i drugi djelatnici policijske uprave rado su se odzvali ovoj akciji koja je usmjerene prema centru s kojim i inače tijekom godine uspješno surađujemo. Družimo se na Danima otvorenih vrata policije, ali i svakog prosinca kada organiziramo doček Svetog Nikole za djecu s poteškoćama u razvoju. Korisnici Down syndrom Centar Pula rado provode vrijeme s policijskim službenicima, a Luki smo prošle godine ostvarili veliku želju tako da je na jedan dan postao policijski službenik. Važno je obilježavati Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom”, poručio je načelnik policijske uprave Alen Klabot i pozvao sve da podrže različitost.

Policijski službenici, koji su jučer uručili donaciju slikovnica, proveli su ugodno vrijeme s korisnicima centra i podijeli im reflektirajuće trake za veću sigurnost u prometu. Potom je uslijedilo neizbježno fotografiranje u policijskom vozilu, za koje se čekao red jer je svatko želio uspomenu na druženje s policijskim službenicima. Naš policajac Luka uključio je u dvorištu centra policijsku sirenu koja je proparala zrak, a pratio ju je glasan smjeh djece. Doista radni dan za poželjeti. Detaljnije: istarska-policija.gov.hr

Prema rezoluciji Ujedinjenih naroda, Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se od 2011. godine u cilju poticanja razumijevanje i poboljšanja položaja osoba sa sindromom Down u društvu, a datum 21. ožujka odabran je jer se tijekom diobe spolnih stanica 21. kromosom kopira tri puta. Poštujmo stoga svi zajedno prava osoba s Downovim sindromom, a sutra obucite šarene čarape i dajte svoju podršku što boljoj integraciji osoba s Downovim sindromom u društvo.

Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja

Vozaču je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana

Porečka je policija 19. ožujka oko 1.20 sati u Ulici Mate Vlašića u Poreču zaustavila automobil, vinkovačke registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.55 promila upravljao 27-godišnjak. Također je kontrolom utvrđeno kako kod sebe nema prometnu dozvolu.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen je i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Šest osoba prijavljeno zbog protupravnog ponašanja na utakmici Istre i Hajduka

Muškarci su prekršajno prijavljeni nadležnom sudu radi protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje u slučaju protupravnog ponašanja na nogometnoj utakmici između NK ,,Istra 1961” i HNK ,,Hajduk”, odigranoj 26. studenog 2023. na nogometnom stadionu Aldo Drosina u Puli te je prijavila šest osoba, pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi.

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava tijekom utakmice, policija je prijavila 20-godišnjaka i 29-godišnjaka.

Dvojicu muškaraca u dobi od 38 i 26 godina sumnjiči se pak da su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, na način da su sišli sa južne tribine, nakon čega su narušavali i remetili javni red i mir te su fizički napali i nekoliko puta udarili zaštitara.

Zbog neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, a po kojem se nastavio kretati te se zadržavati prijavljen je i 22-godišnjak, a 20-godišnjak je pak prijavljen jer je prilikom izlaska sa tribine bacio čašu na policijske službenike koji su se nalazili u gledateljskom prostoru.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, policije je protiv šestorice muškaraca podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je dvojicu prijavila i zbog narušavanja javnog red i mira.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide