Novosti iz PU Istarske

Novosti iz PU Istarske

Na pulskoj obilaznici vozio 128 km/h

Vozač se kretao brzinom znatno većom od dopuštene te mu je izrečena novčana kazna i zabrana upravljanja motociklom

Postaja prometne policije Pula-Pola je jučer oko 22.34 sati zaustavila 24-godišnjaka koji je upravljao motociklom, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Ceste Prekomorskih brigada iz smjera Šišanske ceste prema Medulinskoj.

Vozač se na mjestu, gdje je prometnim znakom propisano ograničenje od 70 km/h, kretao znatno većom brzinom od dopuštene, odnosno utvrđeno je da se kretao brzinom od 128 km/h.

Radi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policija utvrđuje okolnosti ozljeđivanja muškarca

Nad osumnjičenim muškarcem policija provodi kriminalističko istraživanje

Pulska je policija jučer oko 16.20 sati zaprimila dojavu da je na Zlatićevom trgu u Puli 32-godišnji muškarac ozlijeđen oštrim predmetom. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici uhitili su muškarca koji se dovodi u svezu s događajem te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon ranije prikupljenih operativnih saznanja da se bavi prodajom droge, policijski službenici su 21. ožujka u poslijepodnevnim satima na Velom Vrhu u Puli uhitili 37-godišnjaka.

Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga stana, automobila i mopeda te je pronađeno 13 grama amfetamina, 4.1 grama marihuane, tri digitalne vage, mobitel i novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama u redovnom postupku.

Najava prometne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača na području cijele Istre

Policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policijski službenici će diljem Istre u noći sa subote na nedjelju od 22 do 06 sati provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Kontrola alkoholiziranosti vozača”.

U 2023. godini na području Policijske uprave istarske vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 278 prometnih nesreća od čega sedam s poginulom osobom, 97 s ozlijeđenim osobama i 174 s materijalnom štetom.

Pozivamo vozače da, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Naime, posljedice vožnje pod utjecajem alkohola ( jedan od „četiri ubojice“ u prometu) su teške prometne nesreće.

Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Ujedno ističemo kako je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide