Novosti iz PU Istarske

Novosti iz PU Istarske

U Šijanskoj šumi pronađene ljudske kosti

Na kostima nisu vidljivi tragovi nasilja te su prevezene na Odjel patologije radi utvrđivanja identiteta

Policija je jučer oko 17 sati zaprimila dojavu da o pronalasku kostiju u Šijanskoj šumi. Dežurni mrtvozornik utvrdio je kako se radi o ljudskim kostima te da na njima nema tragova nasilja.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja, a kosti su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezene na Odjel patologije pulske bolnice radi utvrđivanja identiteta.

Buran vikend na istarskim cestama: vozili s više od tri promila

Dvojica vozača koje su policijski službenici zaustavili ovog vikenda imala su preko tri promila

Na području Policijske uprave istarske od 22. do 24. ožujka 2024. godine evidentirano je dest prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda kontroliran je 361 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 16 vozača i 2 vozila. Utvrđena su 163 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:

– vožnja pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
– nepropisna brzina – 75 prekršaja
– nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13 prekršaja
– nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 14 prekršaja
– ostali prekršaji – 47 prekršaja.

U noći sa subote na nedjelju, 23. na 24. ožujka, na područjucijele policijske uprave provedena je prometna akcija ”Kontrola alkoholiziranosti vozača”. Za vrijeme prometne akcije utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. No, policija je izvan vremena akcije zaustavila dvojicu vozača koji su sudjelovali u prometu, a imali su preko tri promila alkohola u organizmu.

Porečka je policija 23. ožujka oko 17 sati na kolniku državne ceste D75 u Poreču zatekla 55-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina kako upravlja automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 3.43 promila i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležni sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.370 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Labinska je policija 24. ožujka oko 22.25 sati u Ulici Zelenice u Labinu zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 3.12 promila upravljao 62-godišnjak. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Zatečen kako spava na zaustavnoj traci Istarskog ipsilona

Muškarac je ima preko dva promila te je zaustavio automobil i spavao na zaustavnoj traci

Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo su 24. ožujka oko 1.15 sati na zaustavnoj traci na Istarskom ipsilonu, kod čvora Višnjan, zatekli 54-godišnjaka kako spava u automobilu na mjestu gdje je to zabranjeno.

Tijekom policijskog postupanja, muškarac je pod utjecajem alkohola od 2.16 promila počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Policijski službenici su, kako bi spriječili daljnje činjenje prekršaja, uhitili muškarca i priveli u policijsku postaju.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležni sud mu je izrekao novčanu kaznu od 660 eura.

Teško ozlijeđen prilikom gašenja požara

Kada se požar počeo nekontrolirano širiti, muškarac ga je pokušao ugasiti, no pritom je pao u vatru

U petak, 22. ožujka između 15.30 i 16 sati, na zemljištu kod mjesta Juradi u okolici Buzeta, 84-godišnjak je bez prethodnog odobrenja nadležne vatrogasne postrojbe palio grane. U jednom trenutku požar se počeo nekontrolirano širiti te ga je muškarac pokušao zaustaviti, no pritom je pao u vatru.

Muškarac je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u riječkoj bolnici.

Požar se ugasio sam prije dolaska vatrogasaca, a opožareno je oko 70 kvadratnih metara trave.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. Kako bi se spriječilo da prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru dođe do ozljeđivanja ljudi ili da se plamen proširi na objekte ili površine, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti:

– tvari koje se spaljuju moraju se odložiti na dovoljnu udaljenost od objekata i površina koje bi vatra i dim mogli ugroziti – vodova električne energije, javnih cesta, željezničke pruge, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata
– loženje vatre potrebno je izbjegavati u slučaju jačeg vjetra
– oko mjesta spaljivanja potrebno je očistiti odgovarajući sigurnosni pojas, a materijal koji se spaljuje preporuča se rasporediti na manje hrpe
– ovisno o količini tvari i površini koja se spaljuje, potrebno je osigurati nazočnost dovoljnog broja punoljetnih osoba sposobnih za gašenje požara
– uz mjesto spaljivanja potrebito je osigurati priručna sredstva za gašenje (lopate, vodu i dr.);
– spaljivanje obavljati danju kada su za to pogodne vremenske prilike
– nakon spaljivanja potrebito je mjesto spaljivanja temeljito pregledati, a ostatak vatre i žara u potpunosti pogasiti
– u slučaju gubitka nadzora nad vatrom, ODMAH obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193.

Požar automobila u Poreču

Policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti nastanka požara automobila

U požaru automobila koji je izbio 22. ožujka oko 20 sati u Pulskoj ulici u Poreču, nitko nije ozlijeđen, ali je 59-godišnjakinji nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Požar su ugasili porečki vatrogasci.

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja utvrđeno je kako je uzrok požara automobila, pulske registracijske oznake, otvoreni plamen nepoznatog porijekla te policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti nastanka požara.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide