Obavijest: Obavljaju se pripremni radovi za pripreme sidrišta i potapanja cjevovoda - Ispust Umag

Ovim se putem obavještavaju svi da se odvija faza radova oko pripreme sidrišta i potapanja cjevovoda. 

Izvršen je dio pripremnih radnji oko sidrišta cjevovoda koje zauzima unutrašnju stranu lukobrana na dijelu stare cementare u Umagu. Sidrište se sastoji od kolpamorti položenih na morsko dno na određenim razmacima sa ugrađenim konopima za vezivanje cjevovoda.

Kako je taj dio lukobrana dio gradilišta i koristi se od početka radova za vezanje plovne opreme – pa se mole svi sudionici u plovnom prometu da se taj dio lukobrana koristi isključiva za potrebe gradilišta dok traju radovi.

Kroz sljedeći tjedan, točnije iza praznika, u srijedu 16.08.2023. početi će se sa montažom opteživača, spajanja cijevi, guranja cijevi u more i njegovo sidrenje sa unutrašnje strane lukobrana.

Nakon toga čim se ukaže lijepo vrijeme se ide u potapanje cijevovoda u sekcijama od 67,5 m a za to nam je potreban radijus od 80 m od glave lukobarana.

Kako ovisi o vremenu za potapanje cjevovoda koje se vrši u sekcijama jedne dvije ili više prati se vrijeme i o danu samog potapanja za svaki dio cjevovoda ćemo obaviestiti na vrijeme o svim relevantnim podacima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide