Obilježen Svjetski dan štitnjače

Dana 25.svibnja 2024.godine u Gradskoj knjižnici grada Umaga obilježen je Svjetski dan štitnjače koji je ove godine posvećen edukaciji djece i mladih koji nažalost u sve većem broju obolijevaju od ovih bolesti. Uz organizatora manifestacije, Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače-Umag, i angažman djece, odgojiteljica i učiteljica, u Gradskoj knjižnici Grada Umaga pojavili su se leptiri kao simboli štitnjače. Bilo je bilo preko 200.

Prve navodimo male jasličare grupe Scimmiette koji su napravili brojne radove uz podršku i pomoć odgajateljica Ivane i Stephanie, ali su dolepršali i leptiri ostalih. Tu su bili radovi djece iz Murina, grupa Cioccofrittole s maestrama Morenom i Sabinom, Barchette iz Bašanije uz maestre Ingrid, Mirjana i Fredericu. Folletti Dolci uz maestre Vivian i Ingrid, a i Palloncini s maestrama Michaelom i Francescom, pa mali Strucoli sa svojim maestrama Desankom i Dajanom, kao i Folletti Frizzanti s maestrama Fatmom i Denise te grupa Paperino s maestrama Monicom i Izidorom. Navodimo imena jer su to i više nego zaslužili, stoga bravo, bravo za cijeli Girotondo!

Posebno su bili interesantni leptiri grupe Koala iz vrtića Radost-Duga. Uz odgojiteljice Teu i Tamaru, male Koale su napravile leptire i leptirice posve posebnog stila. Za originalnost i ljepotu izrade i za njih, veliko Bravo!

Kao najstariji i najiskusniji, na izložbi su sudjelovali prvi razredi škole Marija i Lina s učiteljicama Nevenkom, Silvanom i Marinom te Područne škole Bašanija i Juricani s učiteljicama Ivanom i Ksenijom.

Svi leptiri su divni i krasni, ali uz učiteljice Gigliolu, Teu i Nataliju, učenici prvih razreda produženog boravka OŠ Marija i Lina s područnim školama Petrovija, Kmeti, Juricani, Materada, Sv. Marija na Krasu napravili su poseban grupni (umjetnički) rad .

Uz ovu izložbu je održana prezentacija slikovnice Danje Dubiel pod nazivom Fkii i Liza te su izloženi i radovi Centra za inkluziju kojima se doniraju sva prikupljena sredstva.

Svima koji su nam pomogli u organizaciji, a posebice djeci umjetnicima, svima od srca i štitnjače HVALA!

Na ovoj poveznici moguće je pogledati galeriju fotografija sa obilježavanja i radove udjece.

Tekst i fotografije: Hrvatska udruga za bolesti štitnjače-Umag

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide