Od ponedjeljka pojačan nadzor kontrole brzine kretanja vozila

Vozio u smjeru Buja dvostrukom brzinom od dozvoljene
Photo Credit: PU Istarska

Policija će u narednom tjednu provoditi pojačane aktivnosti u prometu u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u prometu 

Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili vožnje neprilagođenom brzinom, Policijska uprava istarska od 7. do 13. kolovoza provodi preventivno – represivnu prometnu akciju u organizaciji ROADPOL-a usmjerenu na pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila. Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe, javlja PU Istarska.

Policijski službenici su na području Istre tijekom prvih sedam mjeseci 2023. godine utvrdili ukupno 8626 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. U istom periodu evidentirano je 190 prometnih nesreća kojima je uzrok bila brzina, a u kojima su stradale ukupno 142 osobe, od čega pet smrtno, 30 osoba je teško ozlijeđeno, a 107 osoba lakše. U istom razdoblju prošle godine zabilježeno je 199 prometnih nesreća kojima je uzrok bila brzina, a u kojima je stradalo ukupno 165 osoba, od čega sedam smrtno, 30 osoba je teško ozlijeđeno, a 128 osoba zadobilo je lake ozljede.

Tijekom idućeg tjedna akcija kontrole brzine kretanja će se provoditi na području cijele Policijske uprave istarske, pa stoga pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Zapamti da o tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide