Odlične vijesti iz pulskog akvarija: Čiko se oporavlja, uspio je čak i potonuti

Photo credit: Pula akvarij

Iz pulskog akvarija, točnije, njihovog oporavilište za gmazove, stižu lijepe vijesti. Glavata želva Čiko je nakon tri mjeseca oporavka uspjela vratiti pravilnu plovnost te je potonula na dno bazena, prenosi Jutarnji

– Ozljede na glavi zarastaju, ali se i dalje tretiraju mednim oblogama, a hranjenje je još uvijek potpomognuto – objavili su iz akvarija.

Ova je kornjača na njihovu skrb došla krajem studenog prošle godine. Donesena je s Dugog otoka i bila je neuhranjena, imala je problema s plovnošću te ozljedama glave i oklopa najvjerojatnije uzrokovanih udarcem plovila

Tada je procijenjeno kako je Čiko je star oko 20 godina. To možda zvuči puno, ali zapravo i nije, jer pripadnici njegove vrste žive i do 60 godina. Zrelost, zapravo, dosežu u dvadesetima. Što mu se točno dogodilo, samo on zna, no pronađen je kako pluta u uvali Sali, a na glavi ima stare ozljede najvjerojatnije od propelere broda.

Njegovo zdravstveno stanje tada je bilo daleko od dobrog, pa su u pulskom akvariju bili vrlo oprezni govoreći o njegovom povratku u more. No, tri mjeseca kasnije jasno im je da se Čiko oporavlja i nadaju se da bi ga uskoro mogli i pustiti u more.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide