Odlučna akcija protiv ilegalne gradnje u Umagu

Odlučna akcija protiv ilegalne gradnje u Umagu
Foto: Grad Umag

Prema informacijama koje prenosi istarski.hr, u Umagu se provodi velika inspekcijska akcija usmjerena na uklanjanje 210 ilegalno izgrađenih objekata.

Inspekcijska ofenziva na ilegalne građevine

U intenzivnoj akciji koja već tjedan dana traje, 18 državnih građevinskih inspektora i četiri komunalna redara provode detaljne nadzore. U sljedećih 15 dana izdat će se rješenja o rušenju, koja su obvezna za izvršenje bez prava na žalbu, kako prenosi istarski.hr izvještaje Jutarnjeg.

Nema odlaganja izvršenja

Vlasnici ilegalno izgrađenih objekata ne mogu se žaliti, a eventualni upravni sporovi neće odgoditi rušenje. S obzirom na to da su građevine podignute na poljoprivrednom zemljištu, izvan odobrenih građevinskih zona, mjere su brze i nepopustljive.

Ugrožena kvaliteta života

Lokalne vlasti u Umagu izražavaju zabrinutost zbog dugogodišnjeg problema bespravne gradnje koji utječe na životnu sredinu i kvalitetu života. Grad je također objavio snimke koje pokazuju razmjere bespravne gradnje, ističući kako Istra postaje nezaštićeni raj za ilegalne graditelje, što istarski.hr navodi citirajući Jutarnji.

Apel za zaštitu prostora

Postoji očita potreba za političkim djelovanjem i povećanom učinkovitošću inspekcijskih službi kako bi se zaštitio prostor i prekinula praksa bespravne gradnje. Poljoprivredno zemljište, često pretvoreno u vikend naselja, prodaje se po znatno višim cijenama od stvarne vrijednosti, stvarajući problematična nelegalna naselja.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide