Održan 8. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin u Novigradu

Održan 8. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin u Novigradu

Proteklog se vikenda, od 13. do 15. svibnja u Novigradu, u organizaciji Sportsko ribolovnog kluba Erik Radin održao 8. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin. Nakon problema s Covid-om posljednje dvije godine vidjelo se po odazivu da podvodnim ribolovcima nedostaju natjecanja i druženja jer su se na natjecanje prijavile 23 ekipe iz Hrvatske i Italije.

Ronilo se u podmorju od rta Malin kod Lovrečice do Funtane. Uvjeti na moru su bili odlični. Bonaca i sunce motivirali su naše natjecatelje da se potrude uloviti što više ribe i donijeti je na vaganje, iako to nije bilo baš lagano. Ulovilo se dosta primjeraka ribe, ukupno 38 kg, a sve one teže od 400 grama ušle su u obzir za bodovanje. Ulovilo se i 80 kg ugora. Uz ugore, koji su validni ako su teži od 2,5 kg, najčešći ulovi bili su lumbraci, vrane, konji, cipli i brancini, tako da smo vidjeli nekoliko zaista lijepo popunjenih žica.

Najbolji rezultat ostvarila je ekipa iz Medulina u sastavu Dejan Micković, Nikola Ikić i barkarijol Igor Veber s 24.605 bodova. Druga je bila ekipa Lubena iz Rijeke u sastavu Boris Reinić, Aleksandar Tomić i barkajol Vito Tercolo s 19.110 bodova. Treće mjesto s 13.735 osvojila je ekipa Udice iz Malog Lošinja u sastavu Dino Busanić, Antonio Viskić i barkajol Mario Dodici. Najteži ulov, odnosno ugora od 5120 grama imao je Dario Babić iz ekipe Delfin Luben, a najvrjedniji ulov, odnosno brancina od 2545 grama imao je Ruben Iacaz , član ekipe Sub Sea club Trieste cap8 koji je s 18 godina ujedno bio i najmlađi natjecatelj.

Nakon vaganja održala se predaja nagrada najbolje plasiranima, a potom i tombola za natjecatelje s brojnim nagradama koje su osigurali naši sponzori. Na tome im se iskreno zahvaljujemo, a posebno BignamiSub-u iz Trsta. Sve je nastavljeno večerom i zabavom, napokon bez ikakvih ograničenja i uz dozvoljen kontakt, što je bio okidač za brojne plesače da se zabave i uživaju.

U nedjelju je po prvi put organizirano i natjecanje u udičarenju iz plovila na kojem je sudjelovalo 15 ekipa u kojima je bilo i sedmero djece. Pobjednici su bili Ivica Mihovilović i Omer Rakić, drugoplasirani su bili otac i sin Danjel i Gabriel Županić, a treći su bili Jože Dežman i Martin Vidic. Nakon toga za ručak se tradicionalno dijelio brodet od ribe ulovljene na natjecanju u podvodnom ribolovu i u toj su deliciji mogli uživati brojni gosti kojih na novigradskom području već ima u priličnom broju. Time smo pridonijeli ponudi našega grada i omogućili turistima da uživaju u jelima od ribe i saznaju zašto je život kod nas tako ugodan.

Posebna atrakcija u nedjelju bio je nastup klape Castrum Veneris iz Kaštela uz promociju pjesme Ugasle su sve lanterne, posvećene pokojnom Eriku Radinu. Tekst pjesme napisao je Erikov prijatelj i kolega podvodni ribolovac Hrvoje Hrvatin, a glazbu je napisao Teo Biloslavo. Za financiranje pjesme zaslužna je Tamara Tomasich, direktorica Zajednice Talijana Kaštel. Pjesma je izazvala veliku količinu emocija i mnoge suze u očima onih koji su s Erikom bili povezani na ovaj ili onaj način, ali i kod onih koji ga nisu znali. Iako fizički nije više među nama on i dalje živi u srcima svih onih koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom prekrasnom događaju.

Zahvaljujemo se još jednom našim sponzorima koji su nam donirali nagrade za natjecatelje, hranu, piće, majice. Bez njih bi nam bilo jako teško održati natjecanje na ovoj razini. Hvala Flying smoker-u iz Ljubljane na odličnim dimljenim rebarcima.

Veliko hvala svim volonterima koji su danima pomagali u pripremi natjecanja i fešte da bi u subotu i nedjelju cijeli dan bili u šatoru i uz njega te pripremali brojna jela kako bi naši natjecatelji mogli

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide