Održan prijem za Udrugu žena braniteljica Domovinskog rata Pula

„Slobodu ne treba uzimati zdravo za gotovo, mnogi su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku i na nama je da njihovu žrtvu poštujemo i da mlade generacije učimo o Domovinskom ratu. Moramo biti ponosni na naše branitelje, na naše braniteljice, kao i na činjenicu da je najveći odaziv obrani domovine u Hrvatskoj, bio upravo građana Istre. Iako nismo imali direktna ratna razaranja u Istri, pokazali smo otvorenost i solidarnost te smo primili veliki broj izbjeglica i prognanih, a mnogi od njih su upravo ovdje pronašli svoj novi dom“, kazao je župan Miletić dodajući kako je rad Udruge potreban da bi se sačuvalo sjećanje i osvijestilo društvo o važnoj ulozi i velikim zaslugama žena u ratu.

Predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula Slavica Porubić Kukal zahvalila se županu Miletiću na prijemu i potpori te je istaknula kako je Udruga osnovana prošle godine prilikom proslave Dana braniteljica Republike Hrvatske. „Smatram kako je osnivanje Udruge dobar smjer i vjerujem da ćemo biti prepoznatljivi u Puli, a možda će tim putem krenuti i druge braniteljice po istarskim gradovima“, kazala je Porubić Kukal.

Dopredsjednica Udruge Vesna Petrović poručila je kako Udruga prihvaća svakoga te kako je smisao druženje ljudi, humanitarno djelovanje i sjećanje na sve one koji su prošli težak put u Domovinskom ratu.

Predsjednik pulske HVIDRA-e i potporni član Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Ivica Lerotić poručio je da je bio svim srcem za organizaciju ove Udruge kako bi svi znali što je bila žena braniteljica u Domovinskom ratu. „Majka koja je čuvala ognjište, supruga koja je čekala muža i strepila nad djecom i žena koja je bila u Domovinskom ratu na prvim crtama ratišta. I to se nikad ne smije zaboraviti“, kazao je Lerotić te se zahvalio istarskom narodu koji je širom otvorio svoja vrata 90-tih godina i prihvatio sve prognane i protjerane koji su morali napustiti svoje domove.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous
Next