Održana 5. Koordinacija župana Miletića s gradonačelnicima

Održana 5. Koordinacija župana Miletića s gradonačelnicima
Photo Credit: IŽ

U Istarskoj razvojnoj agenciji, u Puli, danas je održana 5. Koordinacija istarskog župana Borisa Miletića i gradonačelnice te gradonačelnika gradova u Istarskoj županiji, a započela je s temom razvoja mobilne širokopojasne infrastrukture na području Istre. Predstavnici Hrvatskog Telekoma predstavili su investicije u telekomunikacijama koje provode, osvrnuvši se posebice na širokopojasnu infrastrukturu, kao temelj daljnjeg razvoja gospodarstva, ICT sektora i digitalnog društva, što je i u skladu s ciljevima Digitalne agende EU. Nadalje, istaknuta su postojeća prostorno-planska ograničenja po pitanju daljnjeg proširenja kapaciteta i implementacije mreže u Istarskoj županiji, te su izneseni mogući prijedlozi, piše

Na drugoj točki dnevnog reda našao se prijedlog modela sufinanciranja Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, o čemu je govorila tajnica Centra Samanta Radošević. Kako je podsjetila, osnivači Centra su od 2000. godine svi istarski gradovi te općine Medulin i Vrsar, a to sa sobom donosi i određene zakonske odgovornosti i prava što se samog poslovanja ustanove tiče. Također, ove godine stupio je na snagu novi Zakon o socijalnoj skrbi, koji propisuje da su jedinice lokalne samouprave dužne osigurati sredstava za rad ustanova čije su osnivači. Intencija je, stoga, pronaći jedinstveni model financiranja rada ove socijalne ustanove, a koji će joj jamčiti stabilnost u radu.

Nadalje, bilo je govora o dogovoru postignutom oko sufinanciranja dodatnih timova hitne medicinske pomoći od strane turističkih zajednica na području Istre, tijekom nadolazeće turističke sezone o čemu će se odluke naći na vijećima pojedinih TZ-a. Turistička zajednica Istarske županije sufinancirat će cijelu Istru s 10 % ukupno dogovorenog iznosa. Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na usklađenje i organiziranje županijskog linijskog javnog prijevoza putnika autobusom kao javne usluge.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide