Održana Koordinacija istarskih gradonačelnika na temu kadrova u zdravstvu

Na današnjoj 9. Koordinaciji istarskih gradonačelnika, kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Tulio Demetlika, zamjenica župana Jessica Acquavita, te pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić bilo je govora o problemu deficita kadrova u Istarskoj županiji i načinima privlačenja zdravstvenog kadra iz ostatka Hrvatske i zemalja regije. 

Na početku je održano izlaganje pročelnice dr. Antić o prijedlozima rješenja za osiguranje zdravstvenog kadra u Istarskoj županiji.

“Situacija s kadrovima u zdravstvenom sustavu Istarske županije je izazovna, te se nažalost i dalje premalo osobajavlja na raspisane javne natječaje u našim zdravstvenim ustanovama. Plaće djelatnika su definirane Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama. Sukladno istoj, svi javni službenici u zdravstvenom ili socijalnom sustavu imaju jednake uvjete rada, ne uzimajući pritom u obzir kako su osnovne životne potrebe, cijene kvadrata nekretnina, cijena najma stana, koji se teško uopće pronalazi u ljetnim mjesecima, ili, pak, cijene prehrambenih namirnica barem 30 posto skuplje u Istri, nego u kontinentalnoj Hrvatskoj“, pojasnila je pročelnica.

Župan Miletić kazao je da kao zajednica moramo promijeniti paradigmu, odrediti prioritete i poduzeti konkretne mjere kako bi osigurali funkcioniranje i visoku razinu usluge zdravstvenog sektora u Istarskoj županiji. Na tome Županija intenzivno radi te će u suradnji s gradovima i općinama, uskoro predložiti set mjera, usuglašeno je na današnjoj Koordinaciji. Mjere će uskoro biti predstavljene javnosti.

Na koordinaciji su sudjelovali gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, gradonačelnik Novigrada AnteoMilos, zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, zamjenik gradonačelnika Rovinja Damir Modrušan.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide