On je najteži i najveći vol u cijeloj Istri

On je najteži i najveći vol u cijeloj Istri
Photo Credit: Srećko Niketić/PIXSELL

Program na tradicionalnoj istarskoj manifestaciji Smotri istarskih volova započeo je u 16 sati. Bilo je tu ‘ića i pića’, sportskih susreta, plesa… a kada su stigli i rezultati najzanimljivijeg dijela manifestacije, onog izbora za najtežeg, najljepšeg i najposlušnijeg vola, pristigli na slavlje okupili se u ogromnom broju da vide tko odnio je pobjedu, prenosi 24sata

Titulu najvećeg, odnosno najtežeg, pripala je prošlogodišnjem pobjedniku, volu Sarožinu, a koji je ovom prigodom oborio i rekord za najtežeg vola Istre.

Naime, Sorožin je prošle godine težio 1.303 kilograma, a u godinu dana dodatno se udebljao te težio čak tonu i 380 kilograma. Njegov je ponosni vlasnik Mario Udovičić iz mjesta Gospodi, a čiji je i vol Bakin ove godine zauzeo drugo mjesto s 1.150 kilograma, dok je treće mjesto pripalo imenjaku Bakinu, čiji je vlasnik Alojz Krizmanić.

Treći najteži vol, Bakin, osvojio je i drugo mjesto kada je riječ o izboru ljepote, dok je najljepšim proglašen vol Gajardo, vlasnice Marinele Jugovac iz mjesta Bužleti.

Na ovogodišnjoj smotri bilo je 23 vola, a njih 17 natjecalo se u kategorijama ljepote, poslušnosti i težine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
29/09/2021, 02:21
Umag
 

Oblačno
16°C
Subjektivno: 15°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vjetra: 11 km/h IJI
Naleti vjetra: 11 km/h
Izlazak sunca: 07:02
Zalazak sunca: 18:50