Općina Žminj nudi parcele za mlade obitelji koje žele graditi kuću

Općina Žminj nudi parcele za mlade obitelji koje žele graditi kuću
Photo Credit: Facebook

Ulica mladih. Tako je popularno načelnik Općine Žminj Željko Plavčić nazvao novo naselje mladih obitelji u tom mjestu koje bi trebalo nastati uskoro, piše Jutarnji

Naime, Općina Žminj odlučila je 20.000 kvadrata svojeg građevinskog zemljišta podno Žminja isparcelirati na 28 čestica i dodijeliti ih mladim obiteljima koje nemaju svoju kuću niti parcelu na kojoj bi je gradili. Parcele će se, kaže Plavčić, ili davati na 50 godina na pravo građenja, ili će se pak dati u prodaju. Sve ovisi o financijskim mogućnostima tih mladih obitelji. Cijena parcele bit će jedna trećina njezine tržišne vrijednosti.

Kaže da je ideja došla spontano i slična je onoj koju provodi mala Općina Bale na Rovinjštini. No, kako kaže Plavčić, Balama je bio cilj demografski dignuti svoju općinu. U Žminju žele zadržati svoje stanovnike u općini.

Te će parcele biti namijenjene isključivo stanovnicima njihove općine u dobi do 35. godine, uz klauzulu da nema prodaje ili gospodarske aktivnosti. Nisu definirali na koliko. Mladi će trebati dokazati da nemaju u svom vlasništvu više od 400 kvadrata građevinskog zemljišta ili nekretninu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide