Ovaj je smještaj postao novi hit u Istri! Postoje već i liste čekanja

Photo credit: Jutarnji list

Otvoriti oči i gledati u more i valove. I ne samo to, nego i spavati na moru, a opet ne na brodu, nego u luksuznom stanu koji je na vodi, s jacuzzijem na “gornjoj palubi”. Ovakav tip smještaja sve je popularniji u Europi, pa čak i u regiji, a od ove godine 20-ak takvih plutajućih apartmana od 33 luksuzna i udobna kvadrata može se bukirati i u istarskom Novigradu, nakon što su se već pokazali kao hit u Puli i u Puntu na Krku, piše Barbara Ban za Jutarnji list

Riječ je o plutajućim apartmanima koji su registrirani kao brodovi i usidreni su u marinama Punat, Veruda i Novigrad, no ne plove, iako postoji i ta mogućnost. Prvi put su kod nas postavljeni 2019. godine i otada ne jenjava njihova popularnost, iako je cijena na noć vrtoglavih 300 eura.

Njihov je idejni začetnik slovenska tvrtka 3MARAN koja je i osnovana s namjerom prodaje unikatnih plutajućih kućica na Jadranskom moru. Sami ih proizvode u pogonu u Brežicama. No, uskoro neće biti tako. Naime, u izradi je prototip prvog hrvatskog “plutajućeg apartmana” u režiji splitske tvrtke Caelum 1029. i njezine vlasnice Maje Regjo. Gradi se u malom brodogradilištu u Vranjicu pokraj Splita, a bit će ponuđeni i na prodaju.

Odakle ideja za plutajuće apartmane? Nik Selan iz tvrtke 3MARAN kaže da je na nju došao njegov otac Sebastijan kad je bio u marini Punat, gdje su postavili prvi plutajući apartman.

– Moj je otac tada primijetio da postoji plutajući sanitarni čvor i došao je na ideju da počne graditi plutajuće apartmane. I tako smo prve postavili u Portorožu, gdje ih imamo 80. U Puli u Marini Veruda postavili smo ih devet, u Novigradu ove godine 20, a jedna je u Marini Punat na Krku. Još sedam ćemo ih postaviti u Puli nakon sezone. Dakle, proizvodimo apartmane, ali ih i punimo. A zanimanje je za njih veliko, čeka se na mjesto. Cijena noćenja je 300 eura i popunjenost im je u ljetnim mjesecima 95 posto, ističe Selan, napisala je Barbara Ban za Jutarnji list.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide