Ovo su novi rezultati turističke sezone. Istra najbolja

Zašto je Istra najpopularnija turistička destinacija?

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac objavila je najnovije rezultate turističke sezone. 

Izvijestila je kako je u dosadašnjoj turističkoj sezoni Hrvatska zabilježila 11 milijuna dolazaka te 55 milijuna noćenja, što je 11 posto više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, prenosi Index

Šef HTZ-a: Nastavlja se pozitivni trend
Zadovoljstvo sezonom izrazio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić. “Nastavlja se pozitivni trend ostvarenja turističkog prometa nakon rekordne predsezone”, rekao je na konferenciji za novinare na kojoj je Brnjac najavila donošenje novog zakona o turizmu.

Taj se zakon, kazala je, donosi kako se u budućnosti ne bismo oslanjali samo na sunce i more te kako bismo se uspješno suočavali s negativnim posljedicama koje prekomjerni turizam može imati na lokalno stanovništvo i okoliš.

Zakon, dodala je, predviđa mjere za ulaganja u proizvode više dodane vrijednosti, unaprjeđenje strukture i kvalitete smještajnih objekata, ulaganje u sportsko-rekreativne, zabavne i ostale sadržaje te u zelenu i digitalnu tranziciju.

“Važno je naglasiti da su prvi put moguće i potpore za ozelenjivanje čarter-flote, ulaganja u nautiku i marine, a osobito ulaganja vezana uz očuvanje okoliša”, poručila je Brnjac.

Objasnila je kako je cilj zakona o turizmu očuvanje resursa i prostora, zadovoljstvo i kvaliteta života lokalnog stanovništva i konkurentnost hrvatskog turizma na globalnoj razini.

Iz Umaga je poručila i kako umaški ATP turnir svojom tradicijom i sjajnom organizacijom daje izniman doprinos profiliranju Hrvatske i Istre kao top turističke destinacije.

“Sportski turizam jedan je od oblika turizma koji vlada posebno potiče zbog dodane vrijednosti koju ima u našoj turističkoj ponudi”, rekla je ministrica.

Istra najbolja
Staničić je pak istaknuo kako je Istra naša najturističkija regija koja bilježi dva posto više turističkog prometa u ovom dijelu godine, a od top 10 destinacija, čak su četiri iz Istre.

Uz Umag, koji ovih dana doživljava vrhunac kroz ATP, tu su još Poreč i Rovinj te Medulin, istaknuo je.

Podsjetio je da Hrvatska ima izvrsnu tržišnu poziciju jer bilježi porast turističkih dolazaka i noćenja iz gotovo svih emitivnih tržišta, od Njemačke, Slovenije do Austrije, Italije i Mađarske.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide