Park Humagum - zeleno srce Umaga

Photo Credit: Pixabay

Posjetitelji Umaga svakako ne bi smjeli propustiti posjet parku Humagum, prekrasnom kutku grada u kojem će uživati i djeca i odrasli.

Park nudi nezaboravne trenutke opuštanja, ali i rekreacije, u predivnom okruženju autohtonog istarskog i mediteranskog bilja, prenosi: Coloursofistria

Humagum je dio umaške obalne šetnice, tako da ga je vrlo lako i jednostavno pronaći: obilazak znamenitih dijelova Umaga dovest će svakog posjetitelja i do parka Humagum.

Klupa ili klackalica?
Uživanje u pogledu na more i predivnoj panorami koju tvore umaška obala i Jadran moguće je uz opuštenu šetnju ili sjedenje na klupicama za odmor, među kojima su posebno impresivne dvije solarne klupe. Ljeti se tu, zahvaljujući amfiteatru koji funkcionira i kao mala ljetna pozornica, može poslušati kakav koncert i pogledati predstava.

Park nudi i zabavni sadržaj za najmlađe, i to u obliku izvrsno opremljenoga dječjeg igrališta, među čijim je raznovrsnim napravama za igranje i njihalica prilagođena djeci s teškoćama u razvoju. No, Humagum nije samo za male i spretne, on svojom ponudom sprava za street workout nudi mogućnost rekreacije i starijima.

Užitak za sva osjetila
U parku ćete zasigurno sresti i mnoge Umažane koji su se također došli opustiti i uživati u zelenoj oazi usred svoga grada. Svakako valja izdvojiti jedinstveni Perivoj ruža, više od dvjesto metara dug i obrubljen s više od dvije stotine ružinih sadnica. U njemu se može pronaći mir i opuštanje za sva osjetila – zbog opojnog mirisa i nevjerojatnog kolorita poželjet ćete ostati što dulje na toj nevjerojatnoj mirisnoj stazi.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide