Pod istragom Dumbovićevo imanje u Istri

Photo credit: PU Istarska

Istražitelji su u srijedu pretresali i istarsku vilu što ju gradi tvrtka Titan Commerce u vlasništvu sina bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića. Bivši lokalni čelnik uhićen je u utorak ujutro zajedno sa svojim sinom Darkom, direktorom Titan Commercea. Sumnjiči ih se za namještanje poslova Grada Petrinje firmi Dumbovićevog sina, za što su kao paravan služile tvrtke trojice petrinjskih poduzetnika koji su također obuhvaćeni ovim kaznenim postupkom, piše Telegram.

Istovremeno, dok je, prema tvrdnjama USKOK-a, na sumnjiv način dobivao unosne poslove s Petrinjom, ali i državne potpore tijekom korona-krize, Dumbovićev sin počeo je lani graditi vilu u Istri. Točnije, u mjestu Žbandaj, gdje je još 2018. kupio građevinsko zemljište. Parcela od ukupno 2.626 metara kvadratnih upisana je u vlasništvo njegove tvrtke Titan Commerce.

U ovom trenutku istražitelji ne povezuju investiciju u Žbandaju izravno s unosnim poslovima koje je Titan Commerce dobio od Grada Petrinje. Ipak, ne bi bilo neočekivano da u nastavku postupka ta nekretnina Darka Dumbovića bude blokirana zbog sumnje da bi se moglo raditi o nezakonito stečenoj imovini.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide