Policija provodila pojačane aktivnosti povodom Martinja

Na istarskim prometnicama zabilježen je veliki broj prekršitelja koji su upravljali pod utjecajem alkohola 

Kako je bilo najavljeno, od 11. do 14. studenog, povodom narodnog običaja krštenja mošta (”Martinja”) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija je provodila pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, javlja PU Istarska.

U navedenom razdoblju na području Policijske uprave istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozlijede, a u tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su 631 vozača. Iz prometa je isključen 71 vozač i pet vozila, a utvrđen je 191 prekršaj:
• upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 60 prekršaja
• nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
• nepropisna brzina – 29 prekršaja
• korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 21 prekršaj
• neregistrirano vozilo – 4 prekršaja
• upravljanje vozilo za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja- 5 prekršaja
• upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje- 6 prekršaja
• ostali prekršaji – 28 prekršaja

Umaška je policija 12. studenoga oko 4.20 sati u naselju Monterol za upravljačem automobila Citroen, pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 26-godišnjaka, za kojeg je utvrđeno kako automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.32 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je kažnjen s 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Pulska je policija pak 13. studenoga u 00.40 sati na kolniku Šišanske ceste zatekla i zaustavila automobil Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem policijski službenici su utvrdili kao je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.86 promila te mu je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide