Policijski službenici Policijske uprave istarske predstavili zanimanje policajac mališanima Dječjeg vrtića Kornjačice

Policijski službenici Policijske postaje Pula – Pola Luka Mesić i poslova prevencije Policijske uprave istarske Alica Rosić-Jakupović danas su posjetili Dječji vrtić Kornjačice u Puli i veselim mališanima približili zanimanje policajac.

Kako to već biva u jutarnjim satima mališani su sa nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem dočekali Luku i Alicu kako bi im pokazali pjesmu koju su samo za njih naučili o policajcu. Naime, u sklopu svojih vrtićkih aktivnosti mališani se upoznaju sa radom hitnih službi, te uče o svakom zanimanju kroz pjesmice, opremu i likovne radove o ovim važnim profesijama za društvo.

Nakon što je Luka prezentirao odoru i opremu koju svaki policajac mora imati da bi mogao „loviti lopove“, došao je red i na priču „Ne, ne idem“ koju im je ispričala Alica, te putem koje su saznali kako je važno ne komunicirati s nepoznatim osobama i uvijek potražiti pomoć policajca kada se izgube u gužvi parka, trgovačkog centra ili sličnog mjesta.

Znatiželjni mališani su Luki postavili niz pitanja o njegovom poslu, te skrušeno priznali kako im roditelji ponekad možda i malo brže voze nego što smiju, te im je Luka skrenuo pozornost da i oni mogu biti ti koji će upozoriti roditelje da smanje brzinu kako bi sigurno stigli na odredište, da zamole roditelje da ih doprate iz auta u vrtić a ne samo puste da sami pretrčavaju cestu do vrtića, a sve s ciljem sigurnosti.

Na kraju posjete došao je red na razgledanje službenog policijskog automobila koji je oduševio vrtićance, pa su svi htjeli biti vozači i „policajci“ koji će sirenom probuditi stanare zgrade u kojoj se nalazi vrtić i uključiti bljeskalice.

Još jednom je utvrđeno gradivo prelaska pješačkog prijelaza na obližnjem pješačkom prijelazu uz vrtić, te su uz puno mahanja male ručice pozdravile svoje buduće prijatelje i pomagače Luku i Alicu uz dogovor da će kada budu malo veći doći u posjet Policijskoj postaji, a neki od njih možda i postati kolege – tko zna?

Izvor: PU Istarska

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide