Poreč: In memoriam Dragi Orliću

Poreč: In memoriam Dragi Orliću

U ponedjeljak, 22. studenog 2021. godine u 18 sati u Istarskoj sabornici održat će se In memoriam Dragi Orliću, na kojem će biti predstavljena njegova posljednja knjiga Bernardo Parentino, stoji na Facebook stranici POU Poreč

Autorova snažna vizija i dugogodišnja ustrajnost uz ovu jedinstvenu publikaciju omogućuju nam istovremeno predstaviti i s ponosom se (pri)sjetiti dva velika Porečana. Po prvi put u povijesti Pereča, ovo će događanje predstaviti Bernarda Parentina u rodnome gradu, priznatog likovnog umjetnika u Italiji, gdje se izborio za titulu u okruženju među najvećima.

Istovremeno, ovo će događanje predstaviti publikaciju Drage Orlića, koji je više od dva desetljeća skupljao građu za ovu jedinstvenu publikaciju i organizirao je tako da predstavlja početni dokument romansirane biografije koja može poslužiti za daljnji stručni pristup umjetnikovu životu i radu.

Ovo će događanje u Poreču biti i sastavni dio programa Sajma knjige u Istri, koji će u ovogodišnjem izdanju biti posvećen upravo Dragi Orliću i njegovu stvaralaštvu.
Moderatorica večeri bit će Sniježana Matejčić, uz pratnju Ivone Orlić i Jerice Ziherl, a sama će se promocija odviti u dva dijela: u prvom dijelu predstavit će se knjiga, dok će drugi dio biti posvećen pričama o svemu što se događalo u dugom vijeku stvaranja ove knjige, o kojima će govoriti Goran Prodan, Veljko Tomičić, Vladimir Bugarin i Slavica Kapuralin, kao najbliži i dugogodišnji suradnici na knjizi.

In memoriam i predstavljanje knjige zajednički organiziraju Grad Poreč-Parenzo i Pučko otvoreno učilište Poreč, a zbog ograničenog broja mjesta, zainteresiranima će biti omogućeno praćenje prijenosa uživo iz Istarske sabornice putem stranice In memoriam Dragi Orliću: predstavljanje knjige Bernardo Parentino

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide