Poruke tolerancije i zajedništva na Festivala multikulturalnosti u Novigradu

Poruke tolerancije i zajedništva na Festivala multikulturalnosti u Novigradu
Foto: Istarska županija

Prema informacijama koje navodi Glas Istre, u Novigradu se održava deveti Festival multikulturalnosti, koji je okupio predstavnike deset manjinskih zajednica. Župan Istarske županije, Boris Miletić, istaknuo je važnost različitosti kao temeljnih vrijednosti koje prepoznaje cijela Europa, izražavajući nezadovoljstvo terminom ‘suživot’ jer preferira ideju istinskog zajedništva.

Ovogodišnji festival obilježen je šarenim nastupima manjinskih zajednica koje su svoje kulture predstavile kroz pjesmu, ples i tradicionalne običaje. Manifestacija je održana na platou ispred Centra za manifestacije i kulturu, dok su okolni štandovi nudili etno nošnje, gastro delicije i suvenire, odražavajući bogatstvo različitih kultura.

Gradonačelnik Novigrada, Anteo Milos, pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je njegov grad domaćin festivala koji promiče koncept multikulturalnosti, čime Novigrad i cijela Istra pokazuju otvorenost prema svim kulturama i nacionalnostima.

Festival ne samo da promiče raznolikost, već i stvara mostove prijateljstva i razumijevanja među različitim zajednicama, čime potiče cijelu regiju i šire da cijene i uvažavaju kulturnu raznolikost kao esencijalnu vrijednost suvremenog društva.

Izvor: Glas Istre

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide