POS stanovi Umag: 8 mjeseci od kamena temeljca, zgrada gotovo pod krovom

POS stanovi Umag: 8 mjeseci od kamena temeljca, zgrada gotovo pod krovom

Radovi na izgradnji četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje odvijaju se punom parom, a umašku panoramu već neko vrijeme krase konture potpuno novog, impozantnog objekta u kojem će brojne obitelji pronaći svoj dom i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, stoji u priopćenju.

Prisjetimo se, 1. lipnja 2021. godine, polaganjem kamena temeljca, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade poticane stanogradnje u Umagu, a koja bi se trebala odvijati sve do kraja 2022. godine. Nova POS zgrada sadržava 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, a sastoji se od 6 nadzemnih etaža, dva ulaza, 2 stubišta i 2 lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana gradi se 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i 2 3,5-sobna stana.

Trenutno je u tijeku kontrola o ispunjavanju osnovnih preduvjeta za utvrđivanje konačne liste prvenstva. Konačna lista bit će objavljena za tjedan dana, a potom će sugrađanke i sugrađani biti pozvani na odabir stanova te potpisivanje pred ugovora o kupovini stana.

„Nalazimo se u vrlo teškom razdoblju, a globalna je pandemija poremetila planove gotovo svakome. Poticaj je to da shvatimo da svi zajedno moramo i možemo bolje, stoga sam zaista zadovoljan što su u Umagu, unatoč poteškoćama, naše demografske mjere osigurale stabilnost, a strateški razvojni projekti nisu stali“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese. Prilikom obilaska gradilišta, podsjetio je kako je u Umagu do sada izgrađeno ukupno 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Usporedbe radi, to je kao svi ostali gradovi u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni.

„Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji, zgrada koja će osigurati topli dom za preko 250 sugrađana. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje“ zaključio je gradonačelnik.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide