Povećanje plaće za djelatnike novigradskih dječjih vrtića

Povećanje plaće za djelatnike novigradskih dječjih vrtića
Foto: Grad Novigrad

U utorak, 26.3. u Gradskoj upravi Grada Novigrada – Cittanova uspješno su završeni razgovori o povećanju prava djelatnika novigradskih dječjih vrtića kojeg su dogovarali osnivač dječjeg vrtića Tičići i Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole, Grad Novigrad – Cittanova i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Na sastanku su sudjelovali Anteo Milos, Gradonačelnik Grada Novigrada – Cittanova sa suradnicima, Iskra Vostrel Prpić predsjednica i Slaven Vukašinec glavni tajnik Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, te povjerenice Sindikata iz novigradskih vrtića, Sandra Lučić – Markežić i Karin Šepić.

Predstavnici Grada, djelatnika vrtića i sindikata dogovorili su povećanje plaće od 1.svibnja 2024. te proširenje ostalih materijalnih prava za sve djelatnike u oba gradska vrtića. Ovim dogovorom povećat će se bruto osnovica za izračun plaće svim djelatnicima za 4%, a za tri radna mjesta povećati će se i koeficijenti izračuna plaće: 7% za odgojiteljice i medicinske sestre, i 5% za osobne asistente.

Pojedina materijalna prava u vrtićima koja su već povoljnija od onih koje predlaže Sindikat, neće se mijenjati usprkos povećanju plaća, a ovim dogovorom osigurana su i nova specifična materijalna prava posebno vezana uz rad u vrtiću.

Ovom prigodom Gradonačelnik Milos izjavio je: „Grad Novigrad – Cittanova kao osnivač vrtića izdvaja znatna sredstva iz Proračuna za nesmetani rad dva novigradska dječja vrtića u kojima je upisano dvjestotinjak djece. U Proračunu za 2024.g. planirano je okvirno 1,47 milijuna Eura za predškolski odgoj, te ako uspoređujemo 2023. i 2024. godinu u izdvajanjima za plaće djelatnika dječjih vrtića, ovim dogovorima izdvajanja za plaće dodatno će narasti za oko 90 tisuća eura. Budući da će se time poboljšati materijalna prava za 50-tak djelatnika novigradskih vrtića, kako bi dodatno podržali vrijednost ulaganja u predškolski odgoj, prihvatili smo prijedloge Sindikata i dogovorili nove uvjete, ne dirajući bolja materijala prava koja su im već bila zajamčena. Vjerujem da smo time pokazali dobru volju i potvrdili da ćemo uvijek, u mogućnostima koja nam dopušta Proračun, podržati ulaganja za dobrobit lokalne zajednice.“.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide