Pripazite na krađe novčanika i torbica

Pripazite na krađe novčanika i torbica
Photo credit: PU Istarska

Tijekom turističke problematika džepnih krađa je nešto izraženija pa policija upozorava građane i turiste da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe… 

Policijski službenici tragaju za počiniteljima koji su na području Rovinja i Poreča iskoristili nepažnju turista i otuđili im novčanike ili torbe, javlja PU Istarska.

Nepoznati počinitelj je 20. lipnja u poslijepodnevnim satima na turističkom brodu u Rovinju otuđio ruksak 30-godišnjoj državljanki Velike Britanije. U ruksaku se nalazio njen novčanik s bankovnom karticom i novcem te osobne stvari, a materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Sljedećeg dana, 21. lipnja, također u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj otuđio je 62-godišnjem njemačkom državljaninu kod crkve u Rovinju novčanik iz torbice, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Na porečkom području nepoznati je počinitelj u Parku Olge Ban 18. lipnja u večernjim satima 36-godišnjoj njemačkoj državljanki otuđio novčanik iz torbe koja joj se nalazila na leđima te ju je time oštetio za više stotina kuna.

Policijski službenici istražuju navedene događaje te poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Budući da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih krađa nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ”prometnim” mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide