Pripazite na svoje bicikle da ne ostanete bez njih

Photo Credit: PU Istarska

Policija upozorava građene i turiste da poduzmu osnovne mjere zaštite kako ne bi postali žrtve krađe bicikla
Foto: Ilustracija

Rovinjska policija zaprimila je jučer dvije prijave osoba kojima su otuđeni električni bicikli. U noći s 2. na 3. rujna nepoznati počinitelj je ispred apartmana u Ulici Andreje Milosse otuđio crveni bicikl s dvije košarice, čime je 62-godišnju njemačku državljanku oštetio za više stotina eura. Prenosi: istarska-policija

Druga krađa dogodila se u noći s 3. na rujna u kampu na području Rovinja, kada je nepoznati počinitelj ispred skladišta otuđio crno-zeleni bicikl bez zadnjeg blatobrana, čime je 61-godišnjeg vlasnika također oštetio za više stotina eura.

Policijski službenici tragaju za počiniteljem ili počiniteljima koji su otuđili bicikle.

Praćenjem stanja sigurnosti, zamijećeno je kako u ljetnim mjesecima dolazi do većeg broja krađa bicikala, koje zbog povoljnih vremenskih prilika sve više građana koristi kao prijevozno sredstvo. Budući pritom vrlo često zaborave poduzeti neke osnovne mjere samozaštite, Policijska uprava istarska savjetuje građane kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem:

fotografirajte svoj bicikl,
fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći,
uvijek držite bicikl zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom,
nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu,
nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle,
u kampovima bicikl ostavite na predviđenom i osiguranom mjestu ukoliko postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa,
na plažama bicikl ostavite na mjestu, gdje će biti pod vašim nadzorom ili nadzorom poznate osobe,
na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe,
u dvorištima i stambenim zgradama, bicikl držite zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide

Primjenom ovih savjeta, vlasnici pasa mogu pomoći svom ljubimcu da živi dulje i zdravije. 

Psi imaju kraći životni vijek od ljudi, ali postoje načini kako produžiti njihov život i osigurati da provedu kvalitetne godine.Prenosi: poslovni.hr

Veterinari dr. Aziza Glass i dr. Gerardo Perez-Camargo iz tvrtke Freshpet naglašavaju važnost ljubavi, brige i visokokvalitetne hrane za zdravlje starijih pasa te kako to može produžiti njihov život.

Redoviti veterinarski pregledi, uravnotežena prehrana, čišćenje zubi i održavanje zdrave tjelesne težine ključni su faktori, naglašavaju dalje za Newsweek. Dodaju da je psima važno pružiti i mentalnu stimulaciju i ljubav kako bi njihov život bio ispunjen i sretan.

Redoviti veterinarski pregledi: Redoviti veterinarski pregledi ključni su za rano otkrivanje bolesti i pravovremeno liječenje. To uključuje godišnje preglede za odrasle pse i štence te polugodišnje preglede za starije pse.

 

Uravnotežena i nutritivna prehrana: Hranjenje psa kvalitetnom i svježom hranom pomaže u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti. Svježa hrana može privući apetit i pružiti važne hranjive tvari.

 

Čišćenje zuba: Redovito čišćenje zuba i održavanje oralnog zdravlja važno je za sprječavanje parodontalnih bolesti i očuvanje općeg zdravlja psa.

Održavanje zdrave tjelesne težine: Pretilost može imati ozbiljne posljedice po zdravlje pasa, uključujući razvoj dijabetesa i drugih bolesti. Praćenje težine i redovito vježbanje važni su za održavanje idealne tjelesne mase.

Primjenom ovih savjeta, vlasnici pasa mogu pomoći svom ljubimcu da živi dulje i zdravije.