Probijena druga cijev tunela Učka! U prometu će biti do idućeg ljeta

Photo credit: HRT

Probijena je druga cijev tunela Učka. Nakon gotovo 1000 dana radova, paralelnog probijanja cijevi s obje strane – posljednji dio tunela dugog 5600 metara probijen je uz brojne uzvanike. Kvarner i Istra desetljećima čekaju drugu cijev, tunel je probijen, ali će na prolazak njome morati još pričekati jer se radovi nastavljaju. 

Na svečanosti probijanja ujedno je obilježen i službeni početak radova na izgradnji punog profila autocesta od izlaza iz tunela na kvarnerskoj strani do Matulja, prenosi N1

Ugovorena vrijednost radova na toj dionici također je 200 milijuna eura.

Na svečanosti probijanja bili su brojni uzvanici predvođeni predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, ministrima, županima PGŽ-a i Istarske županije…

Premijer Plenković čestitao je svima koji su sudjelovali na ovom velikom građevinskom pothvatu i naglasio kako je nedavno Baranja povezana autoputom s četiri trake, a uskoro će i Istra biti povezana s ostatkom Hrvatske punim profilom autoceste.

To je Plenković nazvao modernim suverenizmom.

– Odluka Vlade o davanju suglasnosti HAC-u za zaduženje i davanje jamstva za izgradnju autocesta od Križišća do Žute Lokve odnosno od Doli do Dubrovnika ostala je u sjeni mjera protiv inflacije, ali Vlada tu odluku nije htjela odgađati – rekao je Plenković.

Spomenuo je i osnaženi međunarodni položaj Hrvatske što jača povjerenja ulagača i partnera u velikim projektima, a ojačan je i kreditni rejting Hrvatske za koji je najavio kako će uskoro biti i u kategoriji A.

Plenković je najavio kako će druga cijev u promet biti prije turističke sezone iduće godine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide