Protiv Umageža dignuta optužnica: prodavao je gratis Vegetu

Photoc redti: Facebook Podravka BiH

Pred Županijskim sudom u Varaždinu podignuta je optužnica protiv bivšeg regionalnog menadžera Gastro prodaje u Podravci D. K. iz Varaždina, protiv M. A. iz Varaždina i Z. K. iz Umaga. Menadžera terete zbog izdavanja uzoraka, takozvane “gratis robe” koja se ne naplaćuje. Najčešće se dodjeljuje Crvenom križu i Caritasu. No, sudeći prema optužnici D. K. je pronašao način da se, uz pomagače, okoristi ovime, piše eMeđimurje

– Prvookrivljeni D. K. je u računalu izrađivao neistinite zahtjeva za izdavanje uzoraka proizvoda. U njima je prikazivao da razni korisnici traže pomoć u dodjeli Podravkine robe. Neistinite zahtjeve dostavljao je u Odjel marketinga koji je, ne sumnjajući u vjerodostojnost, izdavao naloge skladištu da pripreme i predaju razne prehrambene proizvode. Drugookrivljeni M. A. bio je svjestan svega. Prema prethodnom dogovoru preuzimao je robu iz skladišta i odvozio je teretnim vozilom varaždinskih registarskih oznaka na neutvrđena mjesta u Varaždinu i Čakovcu. Tamo ju je prodavao, ili ju je dostavljao u Umag, trećeokrivljenom Z. K. I on je bio svjestan da D. K. postupa protivno interesima društva te je robu dalje prodavao – navodi Odvjetništvo, piše eMeđimurje.

Kažu da je pomagač iz Varaždina od jednog “utovara” zadržavao 1.500 do 2.000 kuna, a ostatak je predavao D. K. No, Z. K. iz Istre je predavao sav iznos dobiven prodajom. Prema daljnjim uputama D. K. pomagači su neistinito prikazivali da je roba doista predana korisnicima. D. K. je M. A. na isječcima papira dao žigove “tobožnjih podnositelja zahtjeva”. On ih je lijepio na izdatnice, stoji u optužnici. Z. K. pak je izdatnice ovjeravao izvornim žigovima dviju istarskih tvrtki.

Pošiljke su sadržavale raznu robu, gotovo čitav asortiman naše prehrambene industrije, a tužitelji su nabrojali čak 16 slučajeva. U više navrata navodni molitelj bio je i Crveni križ Čakovec. U jednoj pošiljci koja je navodno bila namijenjena njemu, ali i Crvenom križu Hrvatska te Crvenom križu Zagrebačke nadbiskupije, bilo je 1.200 pakiranja od kilogram Vegete i 900 Lino lada duo od 2,5 kilograma. Pošiljka je bila vrijedna 132 tisuće kuna, piše eMeđimurje.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide