Prvi međunarodni susret u okviru EU projekta “Take Care of Your Coach”

Prvi međunarodni susret u okviru EU projekta “Take Care of Your Coach”

U okviru EU projekta „Take Care of Your Coach“, čiji je sudionik i Odbojkaški klub Umag, održan je prvi međunarodni susret 15-ak predstavnika klubova partnera iz četiriju država (Slovenije, Austrije, Italije i Hrvatske). Susret je održan u Ljubljani, od 28. – 29. svibnja, u organizaciji nositelja projekta Športnog društva Riba, stoji u priopćenju. 

Prva aktivnost, prvog dana susretabila je vrlozanimljiva. Naime, naši domaćini ŠD Riba organizirali su team buildingu Centru za sportsko penjanje. Većini je to bilo prvo iskustvo sa sportskim penjanjem na umjetnim stijenama, ali uz stručno vodstvo trenera i sportski duh svih sudionika brzo smo savladali osnovne vještine, međusobno se povezali i započeli sa razmjenom iskustava.

Prednost ovog Projekta jest upravo u suradnji, usvajanju novih znanjai razmjeni iskustava predstavnika klubova četiriju različitih sportova, od kajak-pola, plivanja, skijanja pa donaše umaške odbojke. Sve spomenuto doprinosi još većoj kvalitetiprovedbe Projekta.

Drugi dan bio je svojevrstan kolaž različitih aktivnosti, od predavanja i radionica, do tehnika samo-evaluacije i povezanosti trenera u jačanju interkulturalnih razmjena.

Treneri su započeli dan s predavanjem i radionicom iz mindfulness-a, vrlo korisnom metodom u primijenjenoj psihologiji. Slijedila je radionica o promociji Projekta na društvenim mrežama i drugim medijima. Ujedno, svaki od klubova dobio je zanimljiv kreativni zadatak – kreirati fotografiju i video kojimbi predstavljali, odnosno definirali Projekt TCYC.

Također, na jednoj od radionica treneri su imali prilikurazgovarati sa stručnjakinjom kliničke i sportske psihologijes kojom su raspravljalio važnosti prevencije i očuvanja mentalnog zdravlja, te održavanja ravnoteže između posla i privatnog života. Sljedeća radionica bila jena temu ABC tehnike u smislu poimanja stresnih situacija, razumijevanja i osvještavanja osobnog stila razmišljanja i ponašanja. Završni dio susreta bila je rasprava vezana za internu evaluaciju i praćenje sastanaka u okviru Projekta.

Tijekom dana, sportske psihologinje iz Hrvatske, Austrije i Slovenijeanalizirale su prikupljene rezultate pilot programa provedenog sa predstavnicima svojih klubova i definirale planove za buduće aktivnosti (kako zadržati dobru praksu, kako osmisliti nove vježbe za trenere, kako koristiti materijale iz pilot programa te ih pripremiti na svim jezicima država sudionika).

Sportske psihologinjei voditelji klubova nastavit će promovirati i provoditi Projektlokalno i tijekom ljeta, a treneri će nastaviti primjenjivati usvojene tehnike iz sportske psihologije i mindfulness-a.

Organizacija sljedećeg međunarodnog sastanka u planu je za listopad 2021. godine, i to upravo u Hrvatskoj,u Umagu.

Vjerujemo da će ovaj Projektu konačnici biti vrlo koristan za cijelu našu sportsku sredinu, ali i šire. U sklopu daljnje provedbe Projekta u planusu izrade radionice i predavanja za trenere i sportske djelatnike različitih sportova iz Istre, ali i ostalih dijelovaHrvatske, u organizaciji našeg Odbojkaškog kluba Umag.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide